Άβαφτα νύχια: Το μανικιούρ της δυναμικής γυναίκας

Δείξε μου τα νύχια σου να σου πω ποια είσαι… Με αυτό το σκεπτικό λίγο πολύ όλες έχουν περάσει από διάφορες φάσεις μανικιούρ και πεντικιούρ ανάλογα με τις τάσεις της μόδας. Από κοντά τετράγωνα σε σκούρες αποχρώσεις του μπορντό ή και μαύρο, το διαχρονικό γαλλικό, παίζοντας με τις αποχρώσεις του άσπρου και του ροζ, μέχρι το ακρυλικό μακρύ, σε οβάλ ή με γωνίες, τιμώντας όλες τις διακυμάνσεις της χρωματικής παλέτας, αλλά και τα διάφορα prints.

Το νύχι καλώς ή κακώς μιλάει και για το χαρακτήρα μας που ανάλογα με το τι μας αρέσει περισσότερο και τι μας εκφράζει, γινόμαστε πιο λαϊκές, ή πιο φίνες και αριστοκρατικές. Χρόνια όμως τώρα , το νύχι είναι για τις γυναίκες κάτι όπως το μαλλί. Οι γυναίκες φοβούνται πως αν τα κόψουν ή τα αφήσουν απεριποίητα , θα χάσουν κύρος και δύναμη.

Και όμως, γυναίκες που ορίζουν τη μόδα, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, αφήνουν στην άκρη τα ψεύτικα μακριά νύχια και δίνουν χώρο στο φυσικό, περιποιημένο και άβαφο νύχι.

Φέτος, στη μεγάλη των Όσκαρ Βραδιά πολλές κυρίες συζητήθηκαν για το ότι έκαναν εμφάνιση με άβαφτα νύχια… Το ίδιο έγινε και στο Φεστιβάλ των Καννών. Το ίδιο θα συναντήσουμε και σε πολλά editorial μόδας, αλλά και σε επώνυμους λογαριασμούς το instagram.

Η μόδα θέλει τα νύχια φυσικά, περιποιημένα αλλά χωρίς χρώμα. Αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπουμε το μανικιούρ, κάθεάλλο, κόβουμε πετσάκια, ενυδατώνουμε καλά, λιμάρουμε όμορφα και διατηρούμε τα νύχια μας καθαρά και φυσικά, σε χέρια και πόδια.

Και στην Ελλάδα υπάρχουν γυναίκες που τολμούν να έχουν τα νύχια τους άβαφα και φυσικά όπως η Βίκυ Καγιά που συχνά σχολιάζει τα ψεύτικα νύχια ως μειονέκτημα στις διαγωνιζόμενες του GNTM.

believeit.gr