5+1 μυστικά για να μην πάρετε όλες τις θερμίδες από ένα γεύμα

Το να βρεις έναν εύκολο τρόπο να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες αποτελεί συχνά έναν ανέφικτο στόχο.

Οι θερμίδες είναι ο εχθρός των γυναικών. Κυριολεκτικά. Μπορούν να μας τρελάνουν. Να φάμε ένα γλυκάκι ή θα ξεφύγουμε;

Κάθε μέρα παλεύουμε να κάνουμε καλή διατροφή και άσκηση, ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες και να διατηρήσουμε ή να χτίσουμε το σώμα που επιθυμούμε. 

Οι θερμίδες που λαμβάνουμε από τα γεύματά μας μέσα στην ημέρα καθορίζουν πόση ενέργεια θα έχει το σώμα μας στη διάθεσή του για να επιτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή και ο χτύπος της καρδιάς, αλλά και δραστηριότητες όπως η γυμναστική.

Έχουμε ακούσει ότι οι γυναίκες χρειάζονται 2.000 θερμίδες τη μέρα ενώ οι άνδρες 2.500. Τι γίνεται όμως όταν μάς έχουν καλέσει φίλοι στο σπίτι για φαγητό;

Πώς είναι δυνατόν να πάμε για φαγητό με φίλους την Κυριακή το μεσημέρι και να μην φάμε πολυ; Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να μην πάρουμε όλες τις θερμίδες μετά από ένα πολύ μεγάλο γεύμα. 

1. Μην πάτε να φάτε νιώθοντας μεγάλη πείνα

Πολλές φορές επειδή ξέρουμε ότι θα φάμε έξω, και ιδίως το βράδυ, δεν τρώμε σχεδόν τίποτα όλη την ημέρα επειδή ξέρουμε ότι θα φάμε πολύ στο γεύμα που μας έχουν καλέσει. Με έναν τρόπο θέλουμε λίγο να ισορροπήσουμε την κατάσταση και να έχουμε χώρο για τις θερμίδες που θα πάρουμε. Είναι μεγάλο λάθος. Δεν πάμε ποτέ πεινασμένοι σε ένα γεύμα. Πρέπει να τρώμε ελαφριά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην πέφτουμε με τα μούτρα στο μεγάλο γεύμα.

2. Περιορίστε τις θερμίδες από το κρασί και τα ποτά

Γίνεται να φας έξω με φίλους και να μην πιεις κρασί; Οχι βέβαια. Αλλά κι εσύ, μην το παρακάνεις. Μην χάσεις το μέτρημα με τα ποτήρια που θα καταναλώσεις και φτάσεις στο σημείο να έχεις πιει μόνος σου ένα μπουκάλι κρασί.

3. Κοιμηθείτε καλά την προηγούμενη μέρα 

Ο ύπνος επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν την πείνα και το αίσθημα πληρότητας σε ένα γεύμα. Ενας κακός ύπνος, φέρνει πάντα λιγούρες την επόμενη μέρα. 

4. Ακολουθήστε τον κανόνα 50-25-25

Χωρίστε το πιάτο σας σε τρία μέρη. Το μισό (50%) πρέπει να είναι λαχανικά και φρούτα, το 25% πρωτεΐνη και το υπόλοιπο 25% καρποί (καλύτερα ολικής άλεσης).

5. Εσιάστε στην κουβέντα και την παρέα σας και όχι στο φαγητό

Δώστε προσοχή στη συζήτηση των φίλων σας και έτσι θα αποφύγετε να φάτε πάρα πολύ. Μιλήστε μαζί τους και μην εστιάσετε στο πιάτο σας. Οι φίλοι σας θα σας αποσπάσουν την προσοχή από το φαγητό που υπάρχει στο τραπέζι. 

6. Διαχειριστείτε τα συναισθηματά σας και συζητήστε για κάτι ευχάριστο

Οταν οι άνθρωποι είναι παρόντες σε μια δυσάρεστη κουβέντα, τείνουν να τρώνε περισσότερο. Προτιμήστε ένα θετικό θέμα συζήτησης για το γεύμα σας και σίγουρα θα φάτε λιγότερο.  

bovary.gr