Το κέικ καρότου χωρίς γλουτένη που θα σας συναρπάσει!

  • Σάββατο, 6 Οκτώβριος 2018 16:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ανάμεσα στα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη είναι και το αλεύρι που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κέικ. Το αγαπημένο σε όλους κέικ καρότου περιέχει μεγάλες ποσότητες γλουτένης, που για όσους έχουν δυσανεξία σ' αυτή ή για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και τα κιλά τους, μπορεί να γίνει απαγορευτικό. Αν θέλετε, λοιπόν, να απολαύσετε το carrot cake σας χωρίς το άγχος της ...γλουτένης , μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι σίτου, με αλεύρι αμυγδάλου. Η γεύση είναι εξίσου υπέροχη, τα αρώματα εξίσου έντονα και αυτό το κέικ καρότου χωρίς γλουτένη, θα σας συναρπάσει!

 

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για να την ετοιμάσετε άμεσα.

 

Υλικά:

Για το κέικ

3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου

1 κουταλάκι της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

¼ κουταλάκι της σούπας γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 μεγάλα αυγά

¾ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

¼ κούπας λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 κούπες ξεφλουδισμένα καρότα  

1 κούπα ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Για την επικάληψη

340 γραμμάρια κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών

¼ κούπα γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά

½ κούπα άχνη ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)

¼ κούπα ψιλοκομμένοι και καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 °c. Τοποθετήστε στη βάση δύο στρογγυλών φορμών για κέικ, λαδόκολλα και επικαλύψτε τη βάση και τα πλαϊανά με λίγο λάδι μαγειρέματος για να μην σας κολλήσει το μείγμα. Ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα, το τζίντζερ, τα γαρύφαλλα, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα άλλο μπολ. Ανακατέψτε τα καρότα και 1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά). Ρίξτε τα υγρά συστατικά μέσα στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Xωρίστε το μείγμα στα δύο ταψιά και απλώστε το ομοιόμορφα. Ψήνετε μέχρι το μαχαίρι που θα τρυπήσετε το κείκ να βγει καθαρό, 30 έως 35 λεπτά περίπου. Αφήστε τις φόρμες για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα).

Για την επικάλυψη

Χτυπήστε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά) σε ένα μπολ μ' ένα μίξερ μέχρι να μαλακώσουν. Για να φτιάξετε το κέικ, τοποθετήστε ένα στρώμα κέικ σε μία βάση ή σε ένα πιάτο. Επικαλύψτε ομοιόμορφα με το μισό φλιτζάνι από το μείγμα επικάλυψης. Τοποθετήστε το δεύτερο στρώμα κέικ, από πάνω. Επικαλύψτε με την υπόλοιπη επικάλυψη την κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά).

gynaikamagazine.gr