Περισσότεροι από 8000 επιβάτες κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

  • Πέμπτη, 4 Οκτώβριος 2018 16:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 3/10/2018 στο λιμάνι του Ηρακλείου η σειρά προγραμματισμένων προσεγγίσεων τύπου «homeport». Την αυλαία άνοιξε το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 4 της εταιρείας TUI Cruises που αφίχθη στο λιμάνι στις 16:00 προερχόμενο από τη Μύκονο και πρόκειται να παραμείνει στο Ηράκλειο μέχρι τις 23:59 όπου και θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Λεμεσού. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται ακόμη 5 προσεγγίσεις τύπου homeport.

Ο συνολικός αριθμός επιβιβασθέντων και αποβιβασθέντων του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 4 ξεπερνά τους 5.000 επιβάτες. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται στον νέο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στην προβλήτα IV-V, ο οποίος εγκαινιάστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και αποτελεί μια υποδομή που συμβάλει καθοριστικά στην προσέλκυση τέτοιου είδους προσεγγίσεων. Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία και να καλωσορίσει με τον καλύτερο τρόπο τους χιλιάδες επιβάτες.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 4, μήκους 293 μέτρων προσεγγίζει για πρώτη φορά το λιμάνι του Ηρακλείου (maiden call) και έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει την προσοχή των διερχόμενων και των επισκεπτών της πόλης. Οι επιβάτες του Mein Schiff4 έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να περιηγηθούν στα μνημεία και στα αξιοθέατα της πόλης, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και να απολαύσουν τη βόλτα τους στο ιστορικό της κέντρο. Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κος Απόλλων Φιλιππής, ο κος Ευάγγελος Τσαμπουράκης Δ/ντης Λιμενικών Υπηρεσιών και ο Λιμενάρχης κος Ευθύμης Δουβής επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο όπου πραγματοποίησαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον καπετάνιο για ανταλλαγή πλακετών και αναμνηστικών δώρων.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια, το Celestyal Olympia της εταιρείας Celestyal Cruises και το Costa Victoria της εταιρείας Costa Crociere, με περίπου 3.140 επιβάτες συνολικά.