Η ρετρό τάση που επιστρέφει στο μπάνιο και το αλλάζει εντελώς

  • Πέμπτη, 4 Οκτώβριος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Oι τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού αλλάζουν (σχεδόν) με την ταχύτητα που αλλάζουν και οι τάσεις στον χώρο της μόδας.

Το Instagram και το Pinterest έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην ταχύτατη ανάδυσή τους. Bλέπουμε διαρκώς προτάσεις και ιδέες και διαπιστώνουμε ότι τελικά υπάρχει πολύς χώρος για πειραματισμό.

Η διακόσμηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται και κάθε νέα τάση βρίσκει το κοινό που την υποστηρίζει.

Οι τάσεις στη διακόσμηση του καθιστικού και του υπνοδωματίου είναι στην πρώτη θέση στις deco αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Eίναι δύο από τα δωμάτια στα οποία οι περισσότεροι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους.

Το μπάνιο, ίσως, να είναι το πιο «αδικημένο». Δύσκολα γίνεται πεδίο διακοσμητικού πειραματισμού. Οι μινιμαλιστικές επιλογές είναι αυτές που κυριαρχούν.

Μια τάση από το παρελθόν (70s- 80s) έρχεται ξανά στο προσκήνιο και την βλέπουμε διαρκώς σε deco λογαριασμούς στο Instagram: αφορά τα πλακάκια και συγκεκριμένα το χρώμα τους.

Kακά τα ψέματα: η επιλογή που βλέπουμε συχνότερα είναι το λευκό. Αυτή η τάση πάει κόντρα σε αυτόν τον μινιμαλιστικό διακοσμητικό δρόμο και δίνει έμφαση στο χρώμα. Το έντονο χρώμα.

Colourful tiles: τα πλακάκια δεν είναι λευκά, μπεζ, ή γκρι. Είναι σε dusty pink απόχρωση, απαλά πράσινα, μπλε σκούρα. Kι όμως, οι bold αποχρώσεις μπορούν να κάνουν το μπάνιο το πιο ιδιαίτερο δωμάτιο του σπιτιού και διόλου «βαρετό» στο μάτι. Mια έκπληξη για τους καλεσμένους σας, μια εικόνα που θα δημιουργήσει μια διαφορετική αίσθηση σε εσάς.

Τίποτα δεν είναι «μικρή λεπτομέρεια» όταν μιλάμε για διακόσμηση.

bovary.gr

Αφηστε καποιο σχολιο