Γιουβέτσι με λαχανικά

  • Τετάρτη, 3 Οκτώβριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
2 μελιτζάνες, σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι.

Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω, αν θέλουμε, κομματάκια γραβιέρας. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και πράσινες ελιές.

gastronomos.gr