Πως να κάνεις το τέλειο μανικιούρ μόνη στο σπίτι!

Βάση

Αρχικά φρόντισε τα χέρια σου να μην έχουν καθόλου λιπαρότητα. Αυτό σημαίνει όχι κρέμες πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου. Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα βασικά και έχεις φέρεις και τα νύχια σου στο επιθυμητό μήκος ξεκινάμε. Πέρασε μια απαλή στρώση από βάση για τα νύχια. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις και η όζα να απλωθεί καλύτερα, αλλά και να μην μείνει μετά πάνω στο νύχι χρώμα όταν τα ξεβάφεις- να μην “ποτίσει” δηλαδή.

Βερνίκι

Ήρθε η ώρα να τα περάσεις με το χρώμα. Βούτα το πινελάκι και πάρε μια καλή ποσότητα, τόση όση πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να βάψεις το νύχι σου. Σκούπισε το περιττό βερνίκι στην άκρη από το μπουκαλάκι. Κάνε μα κάθετη γραμμή στη μέση του νυχιού και έπειτα με απαλές κινήσεις ξεκίνα να απλώνεις την όζα σε όλο το νύχι. Αν βάψεις και πετσάκι δεν πειράζει, με μια μπατονέτα και ασετόν στο τέλος θα βγει.

Αφού περάσεις και τη δεύτερη στρώση, περίμενα 2-3 λεπτά και πέρνα ακόμα μια στρώση χρώματος. Με τον ίδιο τρόπο και προσεχτικά- όχι βιαστικά- έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείς αν θέλεις να κάνεις ένα χέρι τη φορά για να μην φοβάσαι ότι μπορεί να τα ακουμπήσεις και αν τα χαλάσεις.

Τέλος, τελείωσε το μανικιούρ σου απλώνοντας μια στρώση γυαλιστικό. Για να δώσεις την λάμψη και το εφέ λες και μόλις βγήκες από κέντρο αισθητικής. Αν προτιμάς ένα πιο ματ αποτέλεσμα και κάτι όχι τόσο λαμπερό, υπάρχουν στην αγορά ματ top coats που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Με το γυαλιστικό επίσης, “κλειδώνεις” το χρώμα για να μην ξεβάψει εύκολα.

ediva.gr

Αφηστε καποιο σχολιο