Η Κρήτη υποδέχεται τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τιμές αρχηγού κράτους

  • Τρίτη, 2 Οκτώβριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμπάρι Χανίων. Της Πατριαρχικής χοροστασίας θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κάλεσμα:

"Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5.30μ.μ. εις το μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωσις δια τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής πορείας του Ιδρύματος.

Των ως άνω εκκλησιαστικών και ιστορικών αυτών γεγονότων θα προστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμμετεχόντων και: του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου ως και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολης, καλεί τον « λαό του Θεού όπως καταστεί κοινωνός και μέτοχος της μεγάλης αυτής χαράς της Εκκλησίας και μετέχει των πνευματικών αυτών γεγονότων του διημέρου. Όσοι συμμετέχουν εις τα θυρανοίξια του Οσίου Νικηφόρου καλούνται, δια λόγους πρακτικούς, το αργότερο έως ώρα 4.00μ.μ. να έχουν προσέλθει εις τον χώρο του Ιερού Ναού».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα