Χρώματα που βοηθούν στην ηρεμία και τη συγκέντρωση -Επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει

  • Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 11:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

 

Είτε αφιερώνετε πολύ χρόνο στο διάβασμα, είτε θέλετε να έχετε περισσότερη ηρεμία στην καθημερινότητά σας, τα χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλά σας μπορεί να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα χρώματα μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας και να ενισχύσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωσή μας. Δείτε τέσσερα από αυτά που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχουμε περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση.

Γαλάζιο

Το συγκεκριμένο χρώμα βοηθά στη συγκέντρωση. Προκαλεί συναισθήματα γαλήνης τα οποία χαλαρώνουν για αυτό και μια απαλή απόχρωση είναι ό,τι πρέπει αν θέλετε να έχετε περισσότερη ηρεμία.

Γκρι

Το γκρι, εκτός από μια ουδέτερη απόχρωση, βοηθάει πολύ στη συγκέντρωση ενός ατόμου. Με μικρά, χρωματιστά αντικείμενα στον χώρο, δε, το γκρι μοιάζει νεανικό, όμορφο και προσφέρει έναν αέρα ανανέωσης.

Βαθύ μπλε

Συμβολίζει την ηρεμία, την καθαρότητα, την αρμονία, την υπομονή, τη φαντασία, την αφοσίωση και την προστασία. Εκπέμπει ουσιαστικά τη γαλήνη που αναζητούμε κάθε φορά στο απέραντο μπλε της θάλασσας.

Λεβάντα

Το συγκεκριμένο χρώμα που είναι απόχρωση του μοβ χαλαρώνει και ηρεμεί τις αισθήσεις γεμίζοντας το χώρο με θετική ενέργεια. Βοηθάει επίσης στη συγκέντρωση.

newsbeast