30 γιατροί, έκαναν 30.000 μαλάξεις επί 5 ώρες για να σώσουν έναν 8χρονο

  • Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 08:55
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

 

Πολλές φορές, οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούμε τη λέξη «ήρωας» ή «ηρωική» για να περιγράψουμε μια προσπάθεια με αποτέλεσμα -κακά τα ψέματα- η συγκεκριμένη λέξη να χάνει την αξία της, όταν έρχεται η ώρα που πραγματικά πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις.

Και στην είδηση που έρχεται από την Κίνα οι λέξεις «ήρωας» και «ηρωική» είναι πραγματικά ότι πιο ταιριαστό.

Ένα 8χρονο αγοράκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της chinadaily.com, νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο στο Changzhou, της ανατολικής Κίνας, μετά από μια κρίση που οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών εκεί η κατάσταση της υγείας παρουσίαζε μια διαρκή επιδείνωση. Έτσι κρίθηκε αναγκαίο να έρθει από ένα άλλο νοσοκομείο που απέχει 180 χιλιόμετρα το ειδικό μηχάνημα που θα υποστήριζε την καρδιακή λειτουργία του μικρού. Στη διάρκεια της αναμονής, ωστόσο, η καρδούλα του μικρού σταμάτησε να χτυπά.

Τότε όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ένας- ένας με τη σειρά του επάνω από το φορείο του έκαναν επί 5 ολόκληρες ώρες 30.000 μαλάξεις (θωρακικές συμπιέσεις CPR).

Η ηρωική τους προσπάθεια ανταμείφθηκε καθώς το παιδί όχι απλά έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο αλλά η κατάσταση του παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, αν και οι καρδιακοί παλμοί εξακολουθούν και είναι ασθενείς.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο