Ετοιμάζουν ... γλέντι με κολοκύθα 26 κιλών - Γιατί οι παρέες στο Κεραμούτσι γράφουν ιστορία!

  • Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Τη γιορτή…. της κολοκύθας ετοιμάζουν στο Κεραμούτσι! Μην ψάχνετε το ημερολόγιο, ούτε τις ανακοινώσεις για να βρείτε τη γιορτή. Στο Κεραμούτσι οι παρέες γράφουν… ιστορία και μια τέτοια παρέα θα στηθεί, για άλλη μία φορά, το επόμενο διάστημα. Αφορμή η καλή φετινή σοδειά του γνωστού Κεραμουτσανού Μανώλη Βατσινάκη σε γλυκοκολοκύθες!


Ο κ. Βατσινάκης, καλός καλλιεργητής και το έδαφος εύφορο, ήταν οι δύο παράγοντες που βοήθησαν ώστε η σοδειά να είναι αρκετή σε ποσότητα και εξαιρετική σε ποιότητα. Η  παρέα εντόπισε την πρώτη κολοκύθα που το βάρος της πλησίαζε τα 20 κιλά στο καφενείο του χωριού. Λίγο αργότερα, είδαμε και τη μεγαλύτερη που ο κ. Βατσινάκης είχε στο σπίτι του και ο οποίος τόνισε: «Oι δύο αυτές μεγάλες κολοκύθες βγήκαν από το ίδιο φυτό».

Η κυρία Μαρία πρόσφερε στη μεγάλη παρέα που την επισκέφθηκε στην παραδεισένια αυλή του σπιτιού της οικογένειας παγωμένη ρακή και φρέσκα καρύδια. Κι έτσι κλείστηκε η συμφωνία, για να ψηθεί η κολοκύθα και να μαζευτεί η παρέα για την κατανάλωσή της. Όσο για τους τρόπους, οι νοικοκυρές ήταν πολλές και θα τους βρουν, αφού η γλυκοκολοκύθα γίνεται τηγανητή, πίτες, πίτα στο φούρνο αλλά και γλυκό.