Η τραγική ιστορία του γάμου της Πριγκίπισσας Μάργκαρετ

  • Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 19:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάργκαρετ με τον φωτογράφο Άντονυ Άρμστρονγκ Τζόουνς είχε κάθε λόγο να ονομάζεται γάμος του παραμυθιού καθώς τα πλήθη παραληρούσαν ενώ κάποιοι μέχρι και λιποθύμησαν όταν άκουσαν ότι ο γοητευτικός φωτογράφος παντρευόταν την αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Κανείς δεν γνώριζε όμως ότι αυτός ο γάμος θα κατέληγε με την πριγκίπισσα Μάργκαρετ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μικρότερη αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, επιτέλους θα παντρευόταν, αν και με αρκετή χρονική καθυστέρηση για τα δεδομένα της εποχής, στην ηλικία των 29ετών, αφού πριν από αυτό είχε έναν αποτυχημένο αρραβώνα με τον Peter Townsend. Έτσι όταν η πριγκίπισσα Μάργκαρετ παντρευόταν τον Τζόουνς, όλοι πίστευαν ότι άρχιζε η πιο χαρούμενη περίοδος της ζωής της, ενώ δυστυχώς συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Το ζευγάρι μάλιστα είχε φτάσει σε τέτοιο άσχημο σημείο, που για αρκετό καιρό είχαν και οι δύο εξωσυζυγικές σχέσεις μέχρι το διαζύγιό τους το 1978.

Παρά το γεγονός ότι οι ευθύνες για τη διάλυση του γάμου είχαν αποδοθεί στην πριγκίπισσα Μάργκαρετ λόγω του πρότερου ανυπότακτου βίου της, μετά το θάνατό της το 2002 αποκαλύφθηκε από πηγές ότι τελικά ο σύζυγός της ήταν αυτός που δεν αφοσιώθηκε ποτέ πραγματικά στην οικογένειά του και την παραμελούσε.

Το ζευγάρι πρωτογνωρίστηκε σε ένα party το 1958. Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ είχε χωρίσει τουλάχιστον 3 χρόνια πριν από τον αρραβώνα της με τον κατά 16 χρόνια μεγαλύτερό της Πίτερ Τάουνσεντ ο οποίος ήταν και στενός φίλος του πατέρα της, Βασιλέα Γεώργιο V1. Τότε μάλιστα είχε ξεσπάσει σκάνδαλο στο άκουσμα της σχέσης της πριγκιπισσας με τον Τάουνσεντ αφού εκείνος είχε ήδη ένα διαζύγιο και ήταν μη αποδεκτό κοινωνικά, οι βασιλείς να παντρεύονται διαζευγμένους.

Η πριγκίπισσα αναγκάστηκε να χωρίσει μετά την κοινωνική κατακραυγή το 1955 και βρέθηκε πέντε χρόνια αργότερα, το 1960 να ανακοινώνει τον αρραβώνα της με τον φωτογράφο Άρμστρονγκ-Τζόουνς. Τον γάμο παρακολούθησαν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές από τις τηλεοράσεις τους καθώς ήταν από τους πρώτους βασιλικους γάμους σε τηλεοπτική μετάδοση.

Όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως στο γάμο τους αφού ο Λόρδος Σνόουντον όπως μετονομάστηκε ο Άρμστρονγκ-Τζόουνς μετά το γάμο του με την πριγκίπισσα Μάργκαρετ, αρνήθηκε να υπηρετήσει τα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ και ο σύζυγός της άρχισαν να έχουν σημαντικές συγκρούσεις αφού ο δεύτερος δεν ήθελε να αφήσει το επάγγελμά του ως φωτογράφος, σταματώντας μάλιστα πολύ σύντομα να την υποστηρίζει στα δικά της βασιλικά καθήκοντα και καταπατώντας το πρωτόκολλο κάτι που δεν ήταν αποδεκτό αφού ο ίδιος γνώριζε εξ´αρχής τις υποχρεώσεις του απέναντι στη βασιλική οικογένεια.

Ο ίδιος έβρισκε βαρετές τις υποχρεώσεις του ως σύζυγος της πριγκίπισσας Μάργκαρετ και ήθελε να ταξιδέψει στον κόσμο και να ασχοληθεί με τη φωτογραφία.

Μετά από 2 παιδιά και πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις το ζευγάρι χώρισε το 1976.

Ο Αρμστρονγκ-Τζόουνς είχε εκείνη τη χρονιά άλλον ένα αποτυχημένο γάμο ο οποίος επίσης κατέληξε σε χωρισμό αφού αποκαλύφθηκε ότι απέκτησε ένα παιδί εκτός γάμου.

Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ. Βέβαια η προσωπική της ζωή συνεχίστηκε αρκετά ενδιαφέρουσα με την τελευταία σχέση της να είναι με έναν κηπουρό 18 χρόνια μικρότερό της.

marieclaire.gr