Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου εκτός από τα γαλακτοκομικά

Σου είχαν πει όταν ήσουν μικρός ότι για να γίνεις δυνατός πρέπει να πίνεις όλο το ποτήρι με το γάλα σου; Λοιπόν, έχουμε κάποια νέα για εσένα, γιατί υπάρχουν τρόφιμα πέρα από τα γαλακτοκομικά που θεωρούνται οι καλύτερες πηγές ασβεστίου.

Τα γαλακτοκομικά ανέκαθεν θεωρούνται τα τρόφιμα που είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστίου, τι γίνεται όμως εάν δεν σου αρέσουν, εάν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή είσαι vegan, υπάρχει εναλλακτική λύση;

Υπάρχει, γι΄αυτό την επόμενη φορά που θέλεις λίγο παραπάνω δύναμη στον οργανισμό σου, διάλεξε μία από αυτές τις πηγές ασβεστίου.

Τα πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια κάνουν καλό σε όλα. Στην όραση, περιέχουν βιταμίνη C και προσφέρουν ενέργεια, αλλά ένα πορτοκάλι έχει επίσης πάνω από 70 mg ασβεστίου!

Kotagauni Srinivas/Unsplash
Τα σύκα

Εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμα, είναι επίσης καλή πηγή ασβεστίου και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Η κατανάλωση πέντε ξηρών σύκων την ημέρα προσφέρει περίπου 135 mg ασβεστίου στον οργανισμό μας.

Το μπρόκολο

To μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, μαγνήσιο, φωσφόρο και περιέχει ακόμη υψηλά ποσοστά ασβεστίου. Είναι το super λαχανικό, που όλοι πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας.

Τα αμύγδαλα

Το κατάλληλο σνακ, όπως και αρκετοί άλλοι ξηροί καρποί, περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς μας χαρίζει περισσότερη ενέργεια.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D

Είτε λαμβάνεις ασβέστιο από γαλακτοκομικά ή μη γαλακτοκομικά τρόφιμα, είναι σημαντικό να λαμβάνεις ακόμη βιταμίνη D, καθώς το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο χωρίς αυτή τη βιταμίνη. Πού τη βρίσκουμε; Στο σολομό και στους κρόκους των αυγών.

ipop.gr