Πώς θα οργανώστε σωστά τα καλλυντικά σας για τη νέα σεζόν

Είτε είστε beauty addict ή ακόμη και αν επιθυμείτε απλά να έχετε στη συλλογή σας λίγα και καλά προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ είναι πολύ πιθανό να έχετε βρεθεί αρκετές φορές μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να διαπιστώνετε στο τέλος κάθε σεζόν ότι κάποια προϊόντα σας δεν τα χρησιμοποιήσατε σχεδόν καθόλου. Πολλές φορές, αγοράζουμε προϊόντα τα οποία δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη επειδή έχουμε κάτι παρόμοιο ήδη ή μας έχει εντυπωσιάσει η συσκευασία ή πολύ απλά επειδή δεν θυμόμαστε ότι έχουμε ήδη προϊόντα για παρόμοια χρήση.

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει επειδή πολλές φορές τα προϊόντα που έχουμε, δεν είναι σωστά τακτοποιημένα στα ντουλάπια ή τα συρτάρια μας με αποτέλεσμα να μην έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει στο μπουντουάρ μας. Τακτοποιώντας σωστά και έξυπνα τα προϊόντα ομορφιάς σας, δεν θα μπορείτε μόνο να τα απολαμβάνετε καλύτερα αφού θα είναι άμεσα στο οπτικό σας πεδίο, αλλά μπορεί να αποτραπείτε από άστοχες αγορές μελλοντικά για κάτι το οποίο ήδη υπάρχει στη συλλογή σας.

Βρείτε παρακάτω τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε σωστά τη συλλογή με τα καλλυντικά σας.

1.Απλώστε τα στο πάτωμα

Συγκεντρώστε όλα σας τα καλλυντικά (ακόμη και τα πιο παλιά) και απλώστε τα στο πάτωμα ώστε να είναι όλα στο οπτικό σας πεδίο. Ψάξτε σε όλα τα πιθανά μέρη στα οποία μπορεί να βρίσκονται ξεχασμένα καλλυντικά σας, όπως οι παλιές σας τσάντες, το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, διάφορα ντουλάπια αλλά και συρτάρια στο κομοδίνο σας.

2.Πετάξτε όσα έχουν λήξει

Ακόμη και αν κάποιο προϊόν ήταν αρκετά ακριβό και τελικά δεν το έχετε χρησιμοποιήσει όσο θα θέλατε, δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αν έχει παρέλθει ο επιτρεπόμενος χρόνος χρήσης του. Όλα τα καλλυντικά έχουν υποχρεωτικά το ειδικό σηματάκι με τους μήνες που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά το άνοιγμά του, με τα περισσότερα να είναι κατάλληλα για εως 12μήνες. Πετάξτε χωρίς δεύτερη σκέψη όσα έχουν λήξει και μη διακινδυνεύσετε την υγεία της επιδερμίδας σας σε καμία περίπτωση.

3.Αξιολογήστε την κατάσταση όσων έχουν απομείνει

Έχοντας πετάξει όσα προϊόντα έχουν λήξει, παρατηρήστε προσεκτικά όσα προϊόντα σας έχουν απομείνει και ξεχωρίστε αυτά που έχετε χρησιμοποιήσει λιγότερο. Αναρωτηθείτε τους λόγους για τους οποίους δεν τα χρησιμοποιήσατε όσο συχνά θα θέλατε. Ξεχάσατε την ύπαρξή τους ή απλά δεν τα χρειαζόσασταν όσο νομίζατε; Όσα εν τέλει δεν χρειαζόσασταν αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση χαρίστε τα σε φίλες σας. Το να δωρίζετε προϊόντα τα οποία δεν χρειάζεστε πλέον μπορεί να είναι πραγματικά σωτήριο για το μακιγιάζ μιας φίλης σας στην οποία ενδεχομένως να φανεί χρήσιμο.

4.Κατηγοριοποιήστε τα καλλυντικά σας

Χωρίστε τα καλλυντικά σας σε κατηγορίες. Συγκεντρώστε μαζί τις σκιές ματιών, τα κραγιόν, τα foundations και τα μολύβια σας. Δοκιμάστε ξανά όλα τα χρώματα δείτε ποια είναι αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο και τακτοποιήστε τα ανά κατηγορίες αναλόγως το είδος τους.

5.Αναλογιστείτε τις καθημερινές σας συνήθειες

Ποιες είναι οι καθημερινές σας ανάγκες; Τι μακιγιάζ χρησιμοποιείτε καθημερινά στην εργασία σας; Βάφεστε κάθε μέρα; Τακτοποιήστε τα καλλυντικά σας με βάση τις ανάγκες σας και με τη σειρά που τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Έτσι, όχι μόνο θα γλιτώσετε χρόνο από το καθημερινό σας μακιγιάζ αλλά θα έχετε καλύτερη οπτική για το ποια προϊόντα σας τελειώνουν ώστε να φροντίσετε να τα αντικαταστήστε έγκαιρα.

marieclaire.gr