Οι δημοσιογράφοι ξανά στο σανίδι - Επετειακή παραγωγή σε δύο παραστάσεις στο Ηράκλειο

  • Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Την επετειακή της  παραγωγή, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας της, παρουσιάζει εκ νέου στο κοινό η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η παράσταση,  με γενικό τίτλο «10 στα 10» (10 Θεατρικές Ματιές για τα 10 χρόνια της ομάδας), υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη, ανεβαίνει για δύο βράδια, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018».

 Για να «γιορτάσει» τα δεκάχρονά της η Ομάδα επέλεξε μονόπρακτα έργα κορυφαίων δημιουργών, όπως – μεταξύ άλλων – η Φράνκα Ράμε και ο Ντάριο Φο, ο Άντον Τσέχωφ, ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και ο Μάριος Ποντίκας,  σε μια παράσταση που υπόσχεται να προσφέρει πολύ γέλιο αλλά και «τροφή» για σκέψη. 
Οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν 13 -17 Μαΐου 2018, στο Θεατρικό Σταθμό, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως κάθε φορά, στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ αντί εισιτηρίου, συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για οικογένειες που έχουν ανάγκη.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Αφίσα-Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης
Φωτογραφίες: Εύα Φραγκιάδη
Ήχος-Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης
                              Νίκος και Χρήστος Αλούμπης
 
Εμφανίζονται :
Φράνκα Ράμε – Ντάριο Φο «Το Ξύπνημα» : Αντιγόνη Καμπάνη
Τενεσί Ουίλλιαμς «Προς κατεδάφιση» : Κατερίνα Παντινάκη – Γιώργος Παπαδάκης 
Άντον Τσέχωφ «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» : Χάρης Λεοντάκης» 
Μπέρτολτ Μπρέχτ «Η Εβραία» : Ελένη Βακεθιανάκη 
Καρλ Βάλεντιν «Βιβλιοδέτης Σούρλας» : Ελίνα Φαρσάρη
Μάριου Ποντίκα «Όποιος ξέρει να σκέφτεται ξέρει και να εκφράζεται» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Αντώνης Παντινάκης 
Μάριου Ποντίκα «Όπου η ταβέρνα δίνει λύση στο αδιέξοδο μιας παρέας» από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» : Ειρήνη Τσάκα – Αντώνης Παντινάκης 
Φράνκα Ράμε- Ντάριο Φο «Η Μαμά – φρικιό» : Κατερίνα Μηναδάκη