Πέντε λόγοι για να ξεκινήσετε να κοιμάστε γυμνοί

  • Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 10:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία


[προσθήκη στα αγαπημένα]

Δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να κοιμηθούν χωρίς ρούχα γιατί νιώθουν περισσότερη άνεση.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες πέρα από άνετο ύπνο αυτή η συνήθεια είναι και ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μάλιστα, οι ειδικοί προτρέπουν όσους δεν κοιμούνται γυμνοί, να το δοκιμάσουν για να δουν τις διαφορές.

Δείτε, λοιπόν, τα πέντε οφέλη του του να κοιμάστε γυμνοί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σας βοηθάει να κοιμηθείτε

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, τα ρούχα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και όπως έχει διαπιστωθεί επιστημονικά, όταν είναι σε υψηλά επίπεδα διαταράσσει τον ύπνο. Αντίθετα, όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, απολαμβάνετε καλύτερα τον ύπνο. Και αν τον χειμώνα κρυώνετε, απλά σκεπαστείτε καλά με την κουβέρτα.

Αποτρέπει τις κολπικές μολύνσεις

Τα εσώρουχα που δεν είναι βαμβακερά ενοχοποιούνται για μυκητιάσεις και αλλεργικές δερματίτιδες. Αυτό συμβαίνει επειδή προκαλούν εφίδρωση και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, ευνοώντας την εμφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών. Γι’ αυτό και στον ύπνο οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται εντελώς γυμνές, όπως συστήνει και η Mary Jane Minkin, Καθηγήτρια Γυναικολογίας του Πανεπιστήμιου Γέιλ.

Σας χαλαρώνει

Αν κοιμάστε με κάποιον άλλον, το να ξαπλώνετε και οι δύο γυμνοί, σας δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας και ασφάλειας. Κι αυτό έχει να κάνει με την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνη σε κάθε τυχαίο άγγιγμα ή επαφή με τον σύντροφό σας.

Ενισχύει την ανδρική γονιμότητα

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, ίσως θα πρέπει να βγάλετε το μποξεράκι και να κοιμηθείτε γυμνοί. Σύμφωνα με μελέτες, η ποιότητα του σπέρματος είναι καλύτερη όταν οι άνδρες δεν φοράνε τίποτα στον ύπνο τους. Σχετική έρευνα έχει δείξει ότι η θερμότητα έχει αρνητική επίδραση στο σπέρμα.

Σας κάνει να αισθάνεστε πιο σέξι

Για το συγκεκριμένο δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να το αποδεικνύει κι επιστημονικά. Ωστόσο εμπειρικά αν το δείτε, το να κοιμάστε γυμνοί σάς κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί και σέξι, ενώ η επαφή με το γυμνό σώμα του συντρόφου σας ενισχύει την ερωτική επιθυμία.

newsbeast