Σπίτι ζεστό και φιλόξενο ακόμα κι αν είναι μεγάλο - Πως να το επιτύχετε με πέντε μόνο κινήσεις

  • Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Πιθανώς, στα φοιτητικά σας χρόνια, να σας φαινόταν τρελό το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που γκρινιάζουν επειδή έχουν… μεγάλο σπίτι. Τώρα, όμως, που καταφέρατε επιτέλους να το αποκτήσετε, ίσως καταλαβαίνετε τον λόγο: οι μεγάλοι χώροι θέλουν κι αυτοί ιδιαίτερη μεταχείριση για να φαίνονται όμορφοι και να είναι λειτουργικοί.

Εκτός από το γεγονός ότι χρειάζεστε αρκετά έπιπλα για να το γεμίσετε, η δημιουργία μιας όμορφης, ζεστής και κομψής διακοσμητικής ατμόσφαιρας φαίνεται αρκετά συχνά αδύνατο να επιτευχθεί. Αν ό,τι και να κάνετε το σπίτι σας συνεχίζει να σας φαίνεται κρύο και αφιλόξενο, διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να το μεταμορφώσετε.

Αναδιατάξτε τα έπιπλα 

Όταν ζείτε σε περιορισμένα τετραγωνικά, ο πειρασμός είναι να σπρώξετε τα έπιπλα στους τοίχους για να κρατήσετε τον χώρο ανοιχτό. Αν όμως το σπίτι σας είναι μεγάλο, πρέπει να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Κρατήστε τους καναπέδες, τα τραπέζια και τις καρέκλες μακριά από τους τοίχους και χρησιμοποιήστε τα για να οριοθετήσετε μικρότερους χώρους. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό σημείο και να αυξήσετε την αίσθηση της ζεστασιάς στο σπίτι.

Κρατήστε τους καναπέδες, τα τραπέζια και τις καρέκλες μακριά από τους τοίχους.

Εκμεταλλευτείτε τα ψηλά ταβάνια

 Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να «ζεστάνετε» έναν χώρο που είναι μεγάλος και έχει ταυτόχρονα ψηλά ταβάνια. Αν, λοιπόν, είστε σε αυτή την κατηγορία, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα ακόμα επίπεδο σε στυλ παταριού στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω μιας σκάλας. Εκτός από το γεγονός ότι θα σας χαρίσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο επιπλέον χώρο, θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο «απασχολημένο» και πιο ζεστό.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να «ζεστάνετε» έναν χώρο που είναι μεγάλος και έχει ταυτόχρονα ψηλά ταβάνια.

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα

 Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσετε προσωπικότητα και σε ένα μεγάλο δωμάτιο και ταυτόχρονα να το κάνετε πιο φιλόξενο είναι το χρώμα. Ο καμβάς σας είναι πολύ μεγάλος  και γι αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο έντονα και όσο σκούρα χρώματα θέλετε. Μπορείτε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσετε δύο τόνους στους τοίχους σας ή να τοποθετήσετε πάνελ από ταπετσαρία για να διαχωρίσετε οπτικά τον μεγάλο σας χώρο.

Ο καμβάς σας είναι πολύ μεγάλος  και γι αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο έντονα και όσο σκούρα χρώματα θέλετε.

Χρησιμοποιήστε σωστά τον φωτισμό 

Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, οι σκοτεινές γωνίες και οι σκιές μπορούν να το κάνουν να φαίνεται κρύο και αφιλόξενο. Αναζητήστε έξυπνες λύσεις φωτισμού που θα φωτίσουν ολόκληρο το χώρο. Ο επιδαπέδιος και επιτραπέζιος φωτισμός σε συνδυασμό με τον φωτισμό οροφής θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναζητήστε έξυπνες λύσεις φωτισμού που θα φωτίσουν ολόκληρο το χώρο.

Δώστε ενδιαφέρον

 Για να απαλλαχθείτε από την αίσθηση του «κενού» στον μεγάλο σας χώρο, χρησιμοποιήστε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα για να προσδώσετε ενδιαφέρον και χαρακτήρα. Αν δεν διαθέτετε μεγάλο budget, τότε μια γκαλερί από οικονομικά έργα τέχνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε.

Μια γκαλερί από οικονομικά έργα τέχνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε ενδιαφέρον.

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλοι τρόποι – η δημιουργικότητα και η φαντασία σας θα σας βοηθήσουν να τους επινοήσετε και να μετατρέψετε τον κρύο σας χώρο σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι το οποίο θα απολαμβάνετε καθημερινά.

spirossoulis.com

Αφηστε καποιο σχολιο