Φέρνουν την Κρήτη τα ιερά λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

  • Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 09:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης από τον Ενοριακό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Παναγούδας Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί η Ενορία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο Χουδέτσι Πεδιάδος με την αφορμή της εορτής του ναού στις 26 Σεπτεμβρίου (εορτή Μεταστάσεως Ιωάννου του Θεολόγου).

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης - προστάτες των άτεκνων ζευγαριών και της οικογένειας - θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 18:00 παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, θα ακολουθήσει Δέηση, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων στον οικισμό του Χουδετσίου και Ιερά Παράκληση.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 07:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος της εορτής, θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Πρόδρομου Ξενάκη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:30 θα ψαλεί μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, προεξάρχοντος  του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου Μάτσα από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Παναγούδας Θεσσαλονίκης.