Δροσερό cheesecake πορτοκάλι

  • Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο δροσερό cheesecake, με τραγανή μπισκοτένια βάσημε γεμιστά μπισκότα, κρέμα τυριού και μαρμελάδα πορτοκάλι για την επικάλυψη. Ένα εξαιρετικό γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε το. 

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκάλι
130 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (Philadelphia ή άλλο επιλογής σας)
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
Για την επικάλυψη:
μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Ανοίγετε τα μπισκότα και αφαιρείτε από μέσα τη κρέμα. Τα αλέθετε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και μετά τα ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να “βραχούν” όλα. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα πιέζετε προς τη βάση του ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση. Το βάζετε στο ψυγείο. 
Για τη γέμιση: Ρίχνετε σε μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις πήξει προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το μαλακό τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια πηχτή κρέμα σαν γιαούρτι. Μην χτυπήσετε πολύ τη κρέμα γάλακτος γιατί θα «κόψει».
Αδειάζετε τη κρέμα στο πυρέξ, πάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Για την επικάλυψη: Πριν σερβίρετε το cheesecake σας απλώνετε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και άλλη μαρμελάδα όπως βερίκοκο ή ροδάκινο), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

sintayes.gr