Μηλόπιτα 120 κιλών, αντικριστά και πολλές εκπλήξεις στη γιορτή μήλου στον Κρουσώνα (φωτογραφίες)

  • Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 10:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ξεχωριστή ήταν η γιορτή μήλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Κρουσώνα με πολύ κέφι, φαγητά, γλυκά και μουσική με διοργανωτή τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Όσοι ανηφόρισαν είχαν την ευκαιρία να γευθούν εκτός από τα εξαιρετικά ντόπια μήλα, σκέτα και σε γλυκά, αντικριστό όπως μόνο οι Κρουσανιώτες ξέρουν να φτιάχνουν και να διασκεδάσουν με το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλιούδη.

Η μηλόπιτα που φτιάχτηκε από το ζαχαροπλαστείο Πρωτότυπο έφθασε τα 120 κιλά, ενώ στο χώρο υπήρχαν πάγκοι από το Μουσείο Μουσικών Οργάνων Θύραθεν, το Λύκειο Ελληνίδων και το σύλλογο γυναικών “Η Κρουσανιώτισσα”. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του δασκάλου ψηφιδωτού Νίκου Μανιουδάκη έφτιαξαν ψηφιδωτά με φυσικά υλικά, όπως φασολάκια ξερά, ρύζι κλπ. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις βόλτες με την άμαξα και το άλογο του κ. Μακατουνάκη.

Νικητές στο διαγωνισμό μαντινάδας ήταν οι Αντώνης Μαμουλάκης, Φίλλιπος Σαββάκης και Μιχάλης Σκύβαλος, ενώ στο διαγωνισμό μηλόπιτας πρώτο και δεύτερο βραβείο πήρε η Κατερίνα Φασουλάκη και τρίτο η Φαίη Κριτσωτάκη.

Αφηστε καποιο σχολιο