Παρεμβάσεις σε 452 σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης με 34,5 εκατ. ευρώ

  • Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 16:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας στην Κρήτη εγκρίθηκε πριν από λίγο από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης.
«Εγκρίνουμε σήμερα με την αναμόρφωση του προγράμματος έργων, το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας στην Κρήτη. Πρόκειται για ολοκληρωμένο έργο παρέμβασης και αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη ύψους 34, 5 εκατομμυρίων €», δήλωσε ο  περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την εισήγηση του στο περιφερειακό συμβούλιο.
Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις σε 452 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλο το νησί. 
Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται να εκτελεστεί με μία ενιαία εργολαβία και ως μεγάλο έργο, λόγω της σημασίας που δίνει στην οδική ασφάλεια η περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για έργο που μελέτησε η Εγνατία ΑΕ και για το οποίο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί.
«Εκτιμούμε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε και ανάδοχο στο έργο. Έγινε μια σημαντική δουλειά από τις υπηρεσίες μας και συμπληρώθηκαν και τα κομμάτια που έλειπαν έτσι ώστε να είναι ένα ολοκληρωμένο έργο. Περιμένουμε λοιπόν να ξεκινήσει το νέο χρόνο για όλη την Κρήτη και να καλύψει τα 452 προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δίκτυου», τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

Παράλληλα στην επικαιροποίηση του προγράμματος περιλαμβάνονται έργα όπως η  αναμόρφωση του δρόμου από την Μεσαρά έως την Αγία Γαλήνη με 2,6 εκ ευρώ. 
Επίσης στο τμήμα Πιλαλήματα - Σητεία θα ενταχθεί το πρώτο τμήμα μέχρι το τέλος του έτους με μια μικρή τροποποίηση της μελέτης και με προϋπολογισμό 7,5 εκ. Ευρώ. 
Ακόμα εντάσσεται στο Ρεθυμνο το τμήμα του δρόμου Αγίου Βασιλείου που αποτελεί πάγιο αίτημα και για το οποίο υπάρχουν πλέον μελέτες. 
«Σημαντικά Οδικά έργα για την Κρήτη τα οποία βρίσκονται σε φάση δημοπρατήσεων. Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι το 2019 τα έργα αυτά θα είναι σε εξέλιξη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, εξηγώντας πως οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων απαιτούν έξι έως οκτώ μήνες και μπορούν να ξεκινήσουν το νέο έτος.