Ενθουσιάστηκε από την Κρήτη Ολλανδή blogger - Έζησε μοναδικές εμπειρίες στο νησί

  • Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 08:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στην προσπάθεια της να αναδείξει την ιδιαίτερη ομορφιά της Κρήτης και ιδιαίτερα του Νομού Λασιθίου, τα μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής αλλά και τις δραστηριότητες τις οποίες μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης στον Νομό Λασιθίου για Ολλανδούς bloggers.

Το εν λόγω ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του ΕΟΤ Κάτω Χωρών ο οποίος διοργανώνει την προωθητική δράση «100 Ολλανδοί Bloggers@100 ελληνικούς προορισμούς» και αποτελεί την συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει το Γραφείο Ε.Ο.Τ Κάτω Χωρών με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η δράση έχει σκοπό να πολλαπλασιάσει τους θετικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης (influencers) για την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη με μια συνεχή δράση επικοινωνίας, όλη την διάρκεια του έτους από τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε blogger έχει επιλεχθεί ανάλογα με το προφίλ του blog του, να ταξιδέψει σε διαφορετικό προορισμό στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην ευρύτερη προβολή των προορισμών 

Για το Λασίθι και συγκεκριμένα για την Σητεία έχει επιλεχθεί η γνωστή Ολλανδή blogger κ. Linda van Aken, με 70.000 μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα της www.mamaliefde.nl. Το blog της επικεντρώνεται στην μοντέρνα Ολλανδική οικογένεια που ταξιδεύει με παιδιά, σε προορισμούς ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που διαθέτουν υποδομές οικογενειακών διακοπών και ενδιαφέρεται για πολιτισμό, παραδοσιακές κουζίνες & δραστηριότητες. 

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Κρήτη φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Ίτανος στη Σητεία. Επισκέφτηκε την Μονή Τοπλού, την παραλία του φοινικόδασους Βάϊ, περιηγήθηκε στην περιοχή με σκάφος από τον κ. Καφεσάκη Μανώλη και την  εταιρεία watersports “NATURA”. Πραγματοποίησε κρουαζιέρα στο Κουφονήσι και επισκέφτηκε το μινωϊκό παλάτι της Κάτω Ζάκρου, το μουσείο νερού.

Το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου φρόντισε η Ολλανδή blogger να απολαύσει την κρητική φιλοξενία και να γευτούν την τοπική κουζίνα στα εστιατόρια της περιοχής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την φιλοξενία τους τα εστιατόρια «ΒΑΪ» και τον κ.Λιλιμπάκη Νεκτάριο, το εστιατόριο «ΠΙΠΕΡΙΑ» και τον κ.Εικοσπεντάκη Φάνη, το εστιατόριο «The Wall» και τον κ.Αγγελάκη Μανώλη. Έφυγε ενθουσιασμένη από την κρητική φιλοξενία και αποκόμισε άριστες εντυπώσεις για τις ομορφιές της Σητείας, αναρτώντας πολλές φωτογραφίες στο blog της.