Εύκολη μακαρονάδα πουτανέσκα

  • Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μία κλασική συνταγή του ιταλικού νότου που είναι ό,τι πρέπει για αργά το βράδυ! Θρεπτική και νόστιμη είναι η συνταγή, που κλείνει το μάτι στην «αφροδισιακή» της διάσταση. Ένα πιάτο που μεταφέρει το ιταλικό ταπεραμέντο! Ένα γήινο, αριστουργηματικό πιάτο με προσωπικότητα!

Η πουτανέσκα κατάγεται απ’ την Νάπολη και βέβαια ο μύθος την συνδέει με τις αρχές του 20ού αιώνα και τα πορνεία της πόλης. Κατά μία εκδοχή ήταν το πιάτο που σέρβιραν στους ξεθεωμένους πελάτες για να πάρουν τα πάνω τους, πριν εφευρεθούν τα μπλε χαπάκια. Κατ’ άλλη εκδοχή, οι αντίστοιχα ξεθεωμένες πόρνες, το έφτιαχναν τα ξημερώματα, για να έρθουν στα ίσια τους μετά από μια ολονυχτία περιπτύξεων.

Τα συστατικά της

Η αντσούγια που χωρίς να είναι ορατή, δίνει τον μοναδικά έντονο χαρακτήρα της σάλτσας παρέα με το σκόρδο που προσφέρει πικάντικες εντάσεις και γευστική αυθάδεια. Μετά, οι ελιές που δίνουν μεστότητα και μεσογειακή θέρμη, η κάπαρη που δίνει αλμύρα και τσαχπινιά, μια σάλτσα ντομάτας που συνδέει τα πάντα με τη γλυκιά της οξύτητα και τέλος, λίγος φρέσκος μαϊντανός να συμπληρώσει τη χρωματική και γευστική παλέτα με δροσιά και φρεσκάδα. Μόλις την δοκιμάσετε θα νιώσετε την Νάπολη όλη σε μια μπουκιά!

Υλικά για 2 άτομα

300 γρ. ζυμαρικά π.χ, κοχυλάκι ή στριφτά 
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο 
60 γρ. φιλέτα αντζούγιας 
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
600 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 
1/4 φλ. του τσαγιού κάππαρη 
1/2  φλ. του τσαγιού μαύρες ελιές ψιλοκομμένες 
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ζυμαρικά) και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 45 λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Ανακατεύουμε περιοδικά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε με τη σάλτσα από πάνω. 

Σημείωση: Κανονικά, η συγκεκριμένη μακαρονάδα δεν σερβίρεται με τυρί, αλλά αν θέλετε προτιμήστε τριμμένο πεκορίνο

womanidol.com