Θρίαμβος του Γιώργου Λάνθιμου στο φεστιβάλ Βενετίας

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο «The Favourite» και Καλύτερης Ερμηνείας στην πρωταγωνίστριά του

Τον Αργυρό Λέοντα, το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, κέρδισε το έργο «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

Επιπλέον, στην Ολίβια Κόλμαν, πρωταγωνίστρια του «The Favourite», απονεμήθηκε το βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία.

«Αποτελεί τιμή για μένα ότι το Φεστιβάλ Βενετίας ερωτεύθηκε το έργο μας» δήλωσε, κατά την βράβευσή της, η ταλαντούχα ηθοποιός.

Το Χρυσό Λιοντάρι απονεμήθηκε στο έργο «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν και το Αργυρό Λιοντάρι στο «Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ιδιαίτερα τις τρεις απίθανες γυναίκες που πρωταγωνιστούν στην ταινία του, Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.  Στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Βενετίας ο Γιώργος Λάνθιμος είχε δηλώσει για το «The Favourite»: «Η ταινία εστιάζει σε τρεις γυναίκες που είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι, ενώ η αντρική ματιά στο σινεμά βλέπει τις γυναίκες ως συζύγους, γκόμενες, αντικείμενα του πόθου. Εμείς πλάσαμε πολυδιάστατες, υπέροχες, εφιαλτικές γυναίκες. Σύνθετες, όπως κάθε άνθρωπος».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος έφυγε με βραβείο από τη Βενετία, καθώς το 2011 οι «Άλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου.

Τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας κέρδισε το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν ενώ το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας απέσπασε ο Γουίλεμ Νταφόε για τη συμμετοχή του στην ταινία «At Eternity's Gate» του Τζούλιαν Σνάμπελ.

Το Αργυρό Λιοντάρι Σκηνοθεσίας κέρδισε ο πολυβραβευμένος Ζακ Οντιάρ για την κινηματογραφική μεταφορά του ανατρεπτικού «γουέστερν» μυθιστορήματος «The Sisters Brothers», ενώ το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου πήραν οι Τζόελ και Ίθαν Κοέν για το «The Ballad of Buster Scruggs».

news.gr