Tiramisu στο ποτήρι

  • Σάββατο, 8 Σεπτέμβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υποκλινόμαστε στη γευστική του τελειότητα σε όποια εκδοχή και να το δοκιμάσουμε. Το φτιάχνουμε με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ πασπαλίζοντας στο τέλος με Κακάο και Σταγόνες Κουβερτούρας και το απολαμβάνουμε στην απλούστερη αλλά γευστικότατη βερσιόν του.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:20′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
200ml δυνατός καφές εσπρέσο
2 κουτ. σούπας γλυκό κρασί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
400ml γάλα
Κακάο
50 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες

Διαδικασία
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο.

Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί. Βουτάτε πολύ γρήγορα μερικά σαβαγιάρ και τα αφήνετε στην άκρη.

Παίρνετε ποτηράκια και κάνετε μια πρώτη στρώση από σαβαγιάρ αφού τα κόψετε με τρόπο που θα χωράνε. Συνεχίζετε με μια πρώτη στρώση από Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, μια δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ και μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Ζαχαροπλαστικής.

Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε τα ποτήρια με μπόλικο Κακάο και μερικές Σταγόνες Κουβερτούρας.

olivemagazine.gr