Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Ηράκλειο - Με τους Primavera en Salonico και δωρεάν είσοδο

  • Παρασκευή, 7 Σεπτέμβριος 2018 11:05
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Με την Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  συνεχίζεται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». 
Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράσταση του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Θοδωρή Κερκέζου και των συνεργατών του «Μικρές ιστορίες με μουσική και θέαμα».

Σάββατο 08.09.2018
Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico
Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις. Ώρα 20:30
Είσοδος δωρεάν

Όσοι δεν την θυμούνται από τη Λιλλιπούπολη και τη συνεργασία της με τον Χατζιδάκι, σίγουρα τη γνώρισαν μέσα από τις μουσικές διαδρομές της στα μετέπειτα χρόνια. Η Σαβίνα Γιαννάτου, μια καλλιτέχνις με τόλμη και έμπνευση, καταφέρνει με το ταλέντο και τις επιλογές της να απλώνεται στον κόσμο της μουσικής, να συναιρεί πολιτισμούς, να καταθέτει το δικό της χαρακτηριστικό αποτύπωμα σε όλα όσα κάνει. Μαζί με τους ευρηματικούς Primavera en Salonico,  μόνιμους συνεργάτες της στη δισκογραφία και τα ανά τον κόσμο ταξίδια της τα τελευταία είκοσι χρόνια,  παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, αλλά και τραγούδια Αράβων, Βυζαντινών, Οθωμανών, Βενετών και Εβραίων, που άφησαν με το πέρασμα τους τα δικά τους σημάδια στον μουσικό πολιτισμό της Κρήτης.

Οι Primavera en Salonico είναι:
Γιάννης Αλεξανδρής - ούτι, κιθάρα, ταμπουράς
Κώστας Βόμβολος - Ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν
Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί
Κώστας Θεοδώρου - κρουστά
Χάρης Λαμπράκης - νέυ
Μιχάλης Σιγανίδης - κοντραμπάσο