Σπιτικό τιραμισού: το τέλειο επιδόρπιο για οικογενειακές συγκεντρώσεις

  • Σάββατο, 1 Σεπτέμβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές


Αυτό το διάσημο ιταλικό επιδόρπιο είναι ένα κλασικό γλυκό για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Είναι απαραίτητο να έχει παρασκευαστεί από πριν για να είναι πολύ κρύο.

Συστατικά

5 αβγά 
500 γραμμάρια μασκαρπόνε  
Μισό φλιτζάνι καφέ (100 ml)
120 γρ. ζάχαρης (μισό φλιτζάνι)
400 γρ. κέικ 
100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
4 κουταλιές της σούπας αμαρέτο (50 ml)
2 κουταλιές της σούπας σοκολάτας (30 γρ.)

Τρόπος παρασκευής

Προετοιμάστε έναν καλό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να έχετε ένα αφρώδες μείγμα.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε. Ανακατέψτε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου δημιουργηθεί το frosting.
Προσθέστε με απαλές κινήσεις τα ασπράδια στο προηγούμενο μείγμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ενσωματώστε τα με αέρινες κινήσεις μέχρι να αποκτήσετε την κρέμα.
Τοποθετήστε τον καφέ, τη σκόνη σοκολάτας και το αμαρέττο σε ένα μπολ. Βυθίστε τα cupcakes σε αυτό το μείγμα.
Σε μια ορθογώνια φόρμα, τοποθετήστε ένα στρώμα μπισκότων και καλύψτε με τη μισή κρέμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων (προς την αντίθετη κατεύθυνση από το πρώτο) και καλύψτε ξανά με την υπόλοιπη κρέμα.
Τρίψτε την κουβερτούρα και πασπαλίστε την από πάνω.
Κρατήστε το στο ψυγείο για 4 ή 5 ώρες.

meygeia.gr