Πώς θα περιποιηθείς τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές


Η έκθεση στον ήλιο και το αλάτι από την θάλασσα έχουν...
ταλαιπωρήσει τα μαλλιά μας. Όσο και να τα προσέχουμε, δυστυχώς, στις διακοπές δεν έχουμε χρόνο να τα περιποιηθούμε όπως κανονικά πρέπει για αυτό μόλις επιστρέψουμε καλό είναι να τους αφιερώσουμε χρόνο.

Λοιπόν, ξεκινάμε με την σωστή ενυδάτωση: τρεις φορές τη βδομάδα εφάρμοσε μάσκα μαλλιών για να επανέλθουν. Διάλεξε όποια σου ταιριάζει από το εμπόριο –ανάλογα τον τύπο των μαλλιών σου- ή φτιάξε μόνη σου με σπιτικά υλικά 

Μετά την ενυδάτωση σειρά έχει το κούρεμα. Εννοείται πως πρέπει να καθαρίσεις τα μαλλιά σου για να ξεκουραστούν. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ψαλίδα ή να φαίνονται ταλαιπωρημένα, ενώ μπορείς να έχεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά. Όλοι οι κομμωτές συνιστούν να κόβουμε τα μαλλιά μας μετά τις διακοπές. Γιατί όχι μπορείς να ανανεώσεις το look σου κάνοντας ένα διαφορετικό κούρεμα.

Το τρίτο βήμα είναι να τα βάψεις ή να αλλάξεις χρώμα. Μετά την τόση έκθεση στον ήλιο τα μαλλιά σου σε καμία περίπτωση δεν είναι λαμπερά. Κλείσε ραντεβού με τον κομμωτή σου για να επιλέξτε το νέο χρώμα που θα κάνεις ή απλά –αν δεν είσαι τόσο τολμηρή- να το ανανεώσεις.

Extra tips

Κλείνοντας ραντεβού στο κομμωτήριο απόλαυσε μια επιπλέον πολυτέλεια: κάνε επαγγελματική μάσκα μαλλιών για περισσότερη λάμψη.
Μία φορά τη βδομάδα μπορείς να βάλεις λάδι στα μαλλιά σου –ναι από αυτό που μαγειρεύουμε- μιας και τα βοηθάει πολύ να επανέλθουν –μην βάλεις στη ρίζα!
Μετά από κάθε λούσιμο μην παραλείπεις να εφαρμόζεις μεπαγγελματικό λαδάκι για τα μαλλιά σου- ξεμπλέκονται πολύ εύκολα και δείχνουν λαμπερά και μεταξένια.
solife.gr