Πέντε συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα για σαμπουάν και μαλακτικά, γιατί όλοι θέλουν να έχουν υγιή, μεταξένια μαλλιά. Γι’ αυτό και η τηλεόραση κατακλύζεται από διαφημίσεις γεμάτες υποσχέσεις.

Ολοι ισχυρίζονται πως αν χρησιμοποιήσετε το προϊόν τους, τα μαλλιά σας από θαμπά και άψυχα θα γίνουν όμορφα, λαμπερά και θα αποκτήσουν ζωντάνια από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν χρειάζονται πανάκριβα σαμπουάν και προϊόντα μαλλιών για να χαρίσετε λάμψη και υγεία στα μαλλιά σας. Διαβάστε παρακάτω κάποιες συμβουλές για να αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε μια περιουσία.

1. Τρώτε υγιεινά για υγιή μαλλιά

Για να έχετε υγιή μαλλιά πρέπει να κάνετε ό,τι κάνετε για να έχετε ένα υγιές σώμα. Να καταναλώνετε δηλαδή μια καλά ισορροπημένη διατροφή και τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, ιώδιο και βιοτίνη. Τα φασόλια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ψευδαργύρου και βιοτίνης. Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο, επομένως ένα σνακ που θα αποτελείται από μια χούφτα καρύδια ημερησίως, θα σας δώσει αυτά τα οφέλη. Η κατανάλωση κοτόπουλου και γαλοπούλας θα σας προσφέρουν την πρωτεΐνη σας και την πρόσληψη σιδήρου. Ξεκινήστε τη μέρα σας με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως ή έχετε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης για πρωινό.

2. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας

Χρησιμοποιήστε βούρτσα με φυσική τρίχα αγριογούρουνου για ξηρά μαλλιά και βούρτσα με ελαστικά δόντια για τα υγρά, λιπαρά μαλλιά. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο με απαλές κινήσεις για να αφαιρέσετε όλες τις ουσίες που έχουν συσσωρευτεί σ’ αυτά. Αυτό θα απομακρύνει τυχόν πιτυρίδα και θα τονώσει το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας το αίμα να κυκλοφορήσει στα θυλάκια. Θυμηθείτε να είστε ευγενικοί με τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα ή υγρά επειδή τότε πιέζονται και σπάνε πιο εύκολα.

3. Προστατέψτε τις άκρες και ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Θα πρέπει να τακτοποιείτε τα κατεστραμμένα άκρα των μαλλιών σας τακτικά, καθώς αυτό θα βελτιώσει την εμφάνιση και την υφή τους. Οταν βάφετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που βοηθούν στην ενυδάτωση και την επιδιόρθωση της ζημιάς που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας χρωστικές ουσίες.

4. Χρησιμοποιήστε conditioner για υγιή μαλλιά

Μια φορά στις δύο εβδομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε conditioner γιατί αυτό διεισδύει στην τρίχα και δίνει δύναμη στα μαλλιά. Χρησιμοποιώντας το πιστολάκι σας μπορείτε να βοηθήσετε να ενταθεί η θεραπεία, διότι η ζέστη ανοίγει την επιδερμίδα και επιτρέπει στα συστατικά να εισχωρήσουν. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε conditioner πιο συχνά, αλλά μια-δυο φορές το μήνα θα συμβάλλει στην σωστή περιποίηση των μαλλιών σας, καθώς θα διασφαλίσει ότι τρέφονται σωστά και υγιεινά.

5. Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι ιόντων

Το πιστολάκι μαλλιών με ιόντα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. καθώς με τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια (ιόντα) που προωθεί, ακυρώνει τα θετικά ιόντα και εξουδετερώνει το στατικό φορτίο των μαλλιών. Μπορεί ακόμα να μειώσει το χρόνο στεγνώματος κατά το ήμισυ. Χρησιμοποιώντας το τεμάχιο ακροφυσίου του σεσουάρ προστατεύετε τα μαλλιά από τη θερμότητα και αποφεύγετε το φριζάρισμα.

medinova.gr