Έξοδος από τα μνημόνια, στο βάθος! του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018 07:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Το θέμα των ημερών είναι η έξοδος από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μνημόνια τέλος και ότι από σήμερα είμαστε αφέντες του σπιτιού μας, της Ελλαδίτσας μας, να ασκούμε την οικονομική πολιτική που γουστάρουμε.

Μα πόσο γελοίο ακούγεται αυτό, όταν ήδη σήμερα ο αξιότιμος Μοσκοβισί, δήλωσε ότι 4 φορές το χρόνο θα έρχονται οι «θεσμοί» να μας ελέγχουν και πόσο περισσότερο άκυρο ακούγεται όταν γνωρίζουμε ότι απλά τελειώνει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά συνεχίζεται η υποχρέωσή μας για επίτευξη συγκεκριμένων πλεονασμάτων και οικονομικών αποτελεσμάτων προκειμένου να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τα κακομαθημένα και σπάταλα παιδιά και μπορούμε να αποπληρώνουμε τα δανεικά μας, ακόμα και όταν μας δανείζουν οι αγορές με 4,5%.

Σίγουρα, κάθε Κυβέρνηση ψάχνει ένα αφήγημα επιτυχίας…Ακόμη πιο σίγουρα όμως ένας λαός φαίνεται ότι όσο εύκολα κοροϊδεύεται και όσο εύκολα καταναλώνει ότι του σερβίρουν, άλλο τόσο έχει βαρεθεί πια να του παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο.  Όλοι γνωρίζουμε ότι έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει με τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες.

Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές στην επιχειρηματικότητα, στα φορολογικά, στις κρατικές δαπάνες, στη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και στη διαμόρφωση ενός υγιούς επενδυτικού κλίματος, ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη δεν θα υπάρχει. Γιατί η μοναδική πραγματική έξοδος από τα μνημόνια είναι η οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στην υγιή επιχειρηματικότητα και στα πλεονεκτήματά μας σαν κοινωνία και σαν οικονομία, όσα τέλος πάντων έχουμε. Η οποιαδήποτε άλλη κατάσταση θα θυμίζει ένα τέλμα στο οποίο πότε πότε θα προσπαθούμε να αναπνεύσουμε με το ζόρι.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, δεν υπάρχει λόγος για γιορτές και πανηγύρια, αλλά μόνο δουλειά, και πραγματική διακυβέρνηση με στόχο την ανάπτυξη, απαλλαγμένη από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και από τις χρόνιες ιδεοληψίες που μας κρατούν δέσμιους μια παράλογης δήθεν αριστερόστροφης πολιτικής.

 

Αφηστε καποιο σχολιο