Η Κρήτη χορεύει στους ρυθμούς του Τάνγκο - Χορευτές από 35 χώρες στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ

  • Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018 09:15
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

​Μια μεγάλη γιορτή ετοιμάζεται και φέτος στο Ρέθυμνο στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τάνγκο της πόλης, με την επωνυμία "A los Amigos" (κυριολεκτικά: "αφιερωμένο στους φίλους"), όνομα που δεν έλαβε τυχαία το φεστιβάλ.

Για 4 μέρες (28 Αυγούστου-2 Σεπτέμβρη) εκατοντάδες χορευτές από 35 χώρες συγκεντρώνονται -όπως κάθε χρόνο- στο Ρέθυμνο, εκεί γύρω στα τέλη του καλοκαιριού, για να ανακαλύψουν τα μυστικά του χορού μέσα από τα 28 διαφορετικά σεμινάρια που οι καλεσμένοι δάσκαλοι από την Αργεντινή -οι κορυφαίοι στο είδος τους- προσφέρουν αλλά και για να διασκεδάσουν τα βράδια στις "milongas". Απογευματινές μουσικές εκδηλώσεις γεμίζουν νοσταλγικές μελωδίες τα στενά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Και τα βράδια εντυπωσιακά shows από καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου TangoCultural, που έλαβε σάρκα και οστά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της υπεύθυνης της ομάδας (Σ. Γαλανάκη) με την αμέριστη συμβολή των εθελοντών και των χορηγών της διοργάνωσης.
Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη: καλοί φίλοι -παλιοί και νέοι-, ζεστές αγκαλιές, υπέροχη μουσική και κορυφαίοι χορευτές & δάσκαλοι συνθέτουν την εικόνα ενός φεστιβάλ που κάθε χρόνο καταφέρνει και κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο του εγχώριου αλλά και -κατά κύριο λόγο- του ξένου κοινού!  Χορευτές από τη μακρινή Κίνα, τη Ν. Κορέα, την Αυστραλία αλλά και την Αργεντινή, δίπλα δίπλα με "τανγκέρους" από τη Σουηδία, τη Φιλανδία και το Ισραήλ, ταξιδεύουν ως το A los Amigos και μπλέκονται σε ένα θερμό αγκάλιασμα στα βήματα ενός τάνγκο.

Εάν θέλετε κι εσείς να ζήσετε τη μαγεία του τάνγκο από κοντά και να παρασυρθείτε στα βήματά του, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το  A los Amigos στο Ρέθυμνο!
Το πιο όμορφο ταξίδι είναι μπροστά σας.

Tango Festival A los Amigos, Ρέθυμνο: 28/8-2/9, 2018
Σπίτι του Πολιτισμού & Κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη

Πληροφορίες-εγγραφές http://a-los-amigos.com/
FB Tango Festival A los Amigos