Τα τρία λάθη στο πλύσιμο που καταστρέφουν τα ρούχα σου μετά από λίγο καιρό

  • Κυριακή, 19 Αύγουστος 2018 17:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Κάθε πληροφορία που βελτιώνει την σχέση μας με την καθαριότητα του σπιτιού είναι πολύτιμη, ακόμα κι αν δεν αφιερώνουμε αρκετές ώρες σε αυτή.

Το σωστό πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνει καθοριστικός παράγοντας στην διατήρησή τους μέσα στο χρόνο. Ακόμα κι αν φοράμε ένα ρούχο καθημερινά, ακόμα κι αν δεν είναι από ύφασμα υψηλής ποιότητας, μπορούμε να το προστατεύσουμε από την φθορά, αν το πλένουμε προσεκτικά.

Αυτοί που μας δίνουν τις πιο σωστές συμβουλές είναι αυτοί που «δοκίμασαν, έκαναν λάθος και έμαθαν». Αξίζει να τις ακολουθήσουμε.

Στο πλύσιμο των ρούχων τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ό,τι φαντάζεστε. Κάποια λάθη που κάνετε συχνά -αλλά δεν αντιλαμβάνεστε ότι είναι λάθη (!)- μπορούν να μειώσουν τον χρόνο ζωής του αγαπημένου σας ρούχου και βέβαια, να καταστρέψουν και τα υπόλοιπα ρούχα που πλένονται μαζί του.

Ακολουθούν τρία λάθη που συναντάμε συχνά και μπορείτε πλέον να αποφεύγετε!

1) Φερμουάρ πάντα κλειστά:

Σε τζιν παντελόνια, hoodies, φορέματα και σε ο,τιδήποτε άλλο πλένεται.

Aν τα φερμουάρ δεν είναι κλειστά, είναι πολύ πιθανό, τα «δοντάκια» τους να καταστρέψουν άλλα, ευαίσθητα ρούχα που πλένονται μαζί τους.Ισως αυτό να δημιουργεί εκείνες τις μικρές τρύπες στα ρούχα, τις οποίες είχατε παρατηρήσει αλλά δεν ξέρατε πώς προέκυψαν.

2) Tσέπες: Tσεκ!

Προσεκτικά, τσεκάρετε τις τσέπες των ρούχων που πλένετε: έστω κι ένα μικρό χαρτάκι (πχ μια απόδειξη) ή μια χαρτοπετσέτα αν πλυθεί μαζί με τα ρούχα σας, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό και η εικόνα γνωστή σε όλους μας: θα γίνει πολύ μικρά κομμάτια που θα κολλήσουν πάνω στα ρούχα.

3) Κουμπιά: Εδώ, ακολουθούμε τον «αντίστροφο» κανόνα των φερμουάρ. Τα ρούχα που πλένονται δεν θα πρέπει να είναι κουμπωμένα.

Η πίεση κατά την διάρκεια της πλύσης μπορεί να «ζορίσει» τις κλωστές και να ψάχνετε τα κουμπιά λίγο μετά στον κάδο του πλυντηρίου.

bovary.gr