Οκτώ χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης που δεν έχετε φανταστεί

  • Κυριακή, 19 Αύγουστος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Μπορεί να χρησιμοποιείτε την πλαστική μεμβράνη μόνο για να τυλίγετε τα τρόφιμα αλλά σας έχουμε και άλλες 8 χρήσεις της που ίσως δεν έχετε ακούσει ξανά. 

Χρησιμοποιήστε τη για να μην σας τρέχει η βαφή 

Βάψατε το μισό σπίτι σας και θέλετε να πάτε για ύπνο για να συνεχίσετε την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη όρεξη; Μπορείτε να καλύψετε με μεμβράνη τα πινέλα και τα ρόλερ σας έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος να στάξουν.

Διατηρήστε τα ράφια του ψυγείου σας καθαρά 

Για να διατηρήσετε τα ράφια του ψυγείου σας καθαρά μπορείτε να τα καλύψετε με πλαστική μεμβράνη. Έτσι, μειώνετε τον χρόνο καθαρισμού του ψυγείου σας στο μισό καθώς κάθε φορά που θα θέλετε να το καθαρίσετε θα αφαιρείτε απλά τη μία μεμβράνη και θα βάζετε μία άλλη.

Αποθηκεύστε τα μαχαιροπήρουνά σας

 Αν έχετε σκοπό να μετακομίσετε ή απλά να αποθηκεύσετε κάποια από τα μαχαιροπήρουνά σας μπορείτε να τα τυλίξετε με μεμβράνη η οποία δεν σπάει εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύουν να χαθούν και θα φτάσουν σίγουρα άθικτα στον προορισμό τους.

Κάντε την τεχνοτροπία «Frottage» στους τοίχους σας 

Μπορείτε να πάρετε λίγη μεμβράνη να την τσαλακώσετε και να αρχίσετε να την πιέζετε πάνω σε φρεσκοβαμμένο τοίχο. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε το σχέδιο που θέλετε στους τοίχους σας.

Αφαιρέστε την κόλλα 

Έχετε κάπου κολλημένο κάτι το οποίο όσο κι αν προσπαθείτε κι όσο κι αν το έχετε τρίψει, δε φεύγει με τίποτα; Μπορείτε απλά να βάλετε μία βρεγμένη πετσέτα πάνω στο σημείο και να τη στερεώσετε πάνω σε αυτήν με λίγη μεμβράνη. Αφήστε την εκεί μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να μπορεί να φύγει εύκολα.

Αποτρέψτε τα υγρά σας να χυθούν κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Όποτε μεταφέρετε υγρά σε ταξίδια σας (λάδι, νερό, ποτά ή οτιδήποτε άλλο) καλό είναι να βγάζετε το καπάκι τους, να τυλίγετε το άνοιγμά τους με λίγη μεμβράνη και να του βάζετε ξανά το καπάκι. Έτσι, δεν κινδυνεύουν να χυθούν τα υγρά σας.

Κρατήστε το σπίτι σας μακριά από τον αέρα 

Αν νιώθετε ότι μπάζει από κάποιο παράθυρό σας μπορείτε να βάλετε λίγη πλαστική μεμβράνη στο σημείο από το οποίο μπαίνει ο αέρας. Έτσι, έχετε βρει μία προσωρινή λύση για το κρύο που μπαίνει στο χώρο σας.

Διατηρήστε τις μπανάνες σας φρέσκιες για περισσότερο

 Για να κρατήσετε τις μπανάνες σας φρέσκιες για περισσότερο μπορείτε να καλύψετε με πλαστική μεμβράνη το κοτσάνι τους.

spirossoulis.com