Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνάντηση του Μίκυ και της Μίνι

  • Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018 13:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος


Στην ταινία «Plane Crazy» συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Μίκυ Μάους με τη Μίνι...
Ο Μίκυ κατασκευάζει ένα διθέσιο αεροπλάνο και προσκαλεί τη Μίνι να πετάξουν μαζί όταν αυτή του δίνει ένα πέταλο για καλή τύχη στην πρώτη του πτήση.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν και τόσο καλά, αφού η μία ατυχία διαδέχεται την άλλη, λόγω της απειρίας του Μίκυ. Παρά τα ατυχή συμβάντα ο Μίκυ συμπεριφέρεται σαν ένα «κακό αγόρι» που προσπαθούσε να φλερτάρει τη Μίνι και να της αποσπάσει ένα φιλί, κάτι που τελικά το κάνει με τη βία και εισπράττει ένα χαστούκι από την μικρή ποντικίνα.

Η ταινία ήταν βωβή και προβλήθηκε στις 15 Μαΐου του 1928, χωρίς καμία επιτυχία, στις 17 Μαρτίου του 1929 η ταινία απέκτησε ήχο, ήδη όμως είχε κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους οι ταινίες «Steamboat Willie» (18 Νοεμβρίου 1928 - πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο), «The Gallopin' Gaucho» και «The Barn Dance».

Ωστόσο η πρώτη ταινία μαζί με την ταινία «Jungle Rhythm» επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το πρώτο κόμικ που δημιουργήθηκε από την Disney με τίτλο «Lost On A Desert Island» (1930). Στο πρώτο αυτό κόμικ ο Μίκυ και πάλι θέλει να κατασκευάσει ένα αεροπλάνο και να πετάξει με αυτό. Όταν το καταφέρνει πέφτει σε ένα νησί όπου έρχεται αντιμέτωπος με τους κατοίκους αλλά και τα άγρια ζώα που ζουν εκεί.

Χθες παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από τις νέες περιπέτειες του Μίκυ, όπου η Μίνι και ο Μίκυ θυμούνται με νοσταλγία την πρώτη τους συνάντηση με τον Μίκυ να λέει: «Έχουμε ήδη τόσο καιρό μαζί... Πάντα ήξερα ότι ήσουν το σωστό πρόσωπο. Από την πρώτη στιγμή που σε είδα» και με τη Μίνι να του θυμίζει με έμμεσο τρόπο το χαστούκι που του έδωσε σε αυτήν την πρώτη τους συνάντηση.

Εξάλλου φέτος τον Νοέμβριο θα γιορταστούν τα 90α γενέθλια του Μίκυ Μάους, ημερομηνία κυκλοφορίας της πρώτης ομιλούσας ταινίας που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

ogdoo.gr