Μήπως ο μανιακός δολοφόνος Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα;

  • Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018 12:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η πραγματική ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη δεν έγινε ποτέ γνωστή.

Οι στυγερές δολοφονίες πέντε ιερόδουλων στο Ουάιτσάπελ του Λονδινου το 1888 αποτελούν έκτοτε έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους στα χρονικά της Σκότλαντ Γιαρντ με ιστορικούς και εγκληματολόγους να έχουν προτείνει κατά καιρούς έναν μακρύ κατάλογο υπόπτων, που περιλαμβάνει από γιατρούς, χασάπηδες κι έναν Ολλανδό καμαρότο, μέχρι τον εγγονό της βασίλισσας Βικτωρίας, τον πρίγκιπα Άλμπερτ Βίκτορ, Δούκα του Κλάρενς.

[Σκίτσα και αναπαράσεις των φόνων του Τζακ του Αντεροβγάλτη από βρετανικές εφημερίδες της εποχής (Φωτογραφία: Wikipedia)] Σκίτσα και αναπαράσεις των φόνων του Τζακ του Αντεροβγάλτη από βρετανικές εφημερίδες της εποχής (Φωτογραφία: Wikipedia)

Αλλά τώρα το London Dungeon, (Μπουντρούμι του Λονδίνου) μια τουριστική ατραξιόν στη βρετανική πρωτεύουσα, που ανασυνθέτει διάφορα μακάβρια ιστορικά γεγονότα με τη χρήση ειδικών εφέ και ηθοποιών, εξετάζει με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων από το θάνατο του πρώτου θύματος του Αντεροβγάλτη, την πιθανότητα ο δολοφόνος να μην ήταν καν άνδρας, αλλά γυναίκα!

Το ακρωτηριασμένο πτώμα της Μαίρη Αν Νίκολς βρέθηκε στις 31 Αυγούστου το 1888 στο Ηστ Εντ του Λονδίνου. Η αστυνομία αρχικά αδυνατούσε να βρει το κίνητρο του φόνου, αλλά όταν άλλα τέσσερα θύματα είχαν την ίδια τύχη, άρχισαν να πιστεύουν ότι οι φόνοι διαπράχτηκαν από το ίδιο άτομο. Η αστυνομία αναζητούσε επί μήνες τον δολοφόνο των Μαίρη Αν Νίκολς, Άνι Τσάπμαν, Ελίζαμπεθ Στράιντ, Κάθριν Έντοους και Μαίρη Κέλι, πιστεύοντας ότι πρόκειται για άνδρα, αφού ο θύτης έστενε σε εφημερίδες επιστολές ανάληψης ευθύνης με την υπογραφή «Τζακ ο Αντεροβγάλτης».

Ωστόσο, ο επιθεωρητής Φρέντρικ Άμπερλαϊν συγκέντρωσε καταθέσεις μαρτύρων, που είπαν ότι είδαν κάποιο άτομο να απομακρύνεται από το σημείο της τελευταίας δολοφονίας φορώντας τα ρούχα του θύματος, της Μαίρη Κέλι. Ωστόσο, η Σκότλαντ Γιαρντ δεν ακολούθησε ποτέ αυτό το νήμα κι ο δράστης διέφυγε της σύλληψης.

Στο βιβλίο του με τίτλο “The Hand of a Woman” («Το Χέρι μιας Γυναίκας») ο ιστορικός Τζον Μόρις έχει υποστηρίξει  ότι «δεν πρέπει να παραβλεφθεί η ιδέα ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλητης ήταν γυναίκα».

Ήταν ο Τζάκ ο Αντεροβγάλτης η Λίζι Ουίλιαμς, η βοηθός του γιατρού που αρχικά θεωρήθηκε ύποπτος για τους φόνους;

Ο Μόρις ερεύνησε διάφορες πιθανούς υπόπτους, που αγνοησαν την εποχή εκείνη η αστυνομία και τα ΜΜΕ, εστιάζοντας στην Λίζι Ουίλιαμς, την βοηθό του γιατρού που αρχικά θεωρήθηκε ύποπτος για τους φόνους. Η Ουίλιαμς δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και μισούσε τις ιερόδουλες επειδή έμεναν με ευκολία έγκυες.

Όπως γράφει ο Μόρις «Σε τέσσερα από τα πέντε θύματα του Αντεροβγάλτη είχαν αφαιρεθεί οι μήτρες τους, ενώ το πέμπτο έφερε ενδείξεις ότι έγινε ανάλογη απόπειρα αφαίρεσης. Η Λίζι Ουίλιαμς δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και πιστεύεται ότι αυτό πυροδότησε μίσος προς τις ιερόδουλες που μπορούσαν να μένουν με ευκολία έγκυες. Επίσης πιστεύεται ότι ο άνδρας της τα είχε μπλέξει με το πέμπτο θύμα, την Μαίρη Τζέιν Κέλι, γεγονός που ενθάρρυνε περαιτέρω τις δολοφονικές της προθέσεις».

Μια άλλη γυναίκα που έχει κατά καιρούς υποδειχθεί ως ύποπτη να ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ήταν η Μαίρι Πίρσεϊ, η οποία καταδικάστηκε για το φόνο της συζύγου του εραστή της, της Φοίβης Χογκ και της κόρης της στις 24 Οκτωβρίου του 1890 και οδηγήθηκε στην αγχόνη δύο μήνες αργότερα.

Τον Μάιο του 2006 εξέταση DNA σε δείγμα σάλιου από τα γραμματόσημα στις επιστολές που φέρεται να έστειλε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σε διάφορες εφημερίδες έδειξαν ότι προερχόταν από γυναίκα...



Πηγή:  iefimerida.gr