H πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου - Δείτε πως έκανε περιουσία 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων

  • Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018 08:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Θρόνο στολισμένο με διαμάντια, έναν στόλο με αυτοκίνητα όλων των... χρωμάτων, ατελείωτα φορέματα σε γιγάντιες ντουλάπες, καλλυντικά και κοσμήματα που θα έβαφαν και θα έντυναν μια Πολιτεία, πισίνα γεμάτη... δολάρια, γιοτ, ιδιωτικά τζετ, προσωπικό, απέραντες εκτάσεις γης, στρατιά εραστών... Η Άλις Γουόλτον (Alice Walton) με τα λεφτά που διαθέτει άνετα θα μπορούσε να ικανοποιήσει κάθε καπρίτσιο και φαντασίωση, γιατί μπορεί!

Η λεπτοκαμωμένη γυναίκα με τα γκρίζα καρέ μαλλιά και το «δυναμικό» ύψος των 1,73 μ., «διεκδίκησε» και τελικά τα κατάφερε να αποκτήσει τον βαρύτιμο τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στον πλανήτη με περιουσία που αγγίζει τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια, από 33,8 δισ. που ήταν πριν 13 περίπου μήνες.

Η μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart, Σαμ Γουόλτον βρέθηκε πρόσφατα στην 16η θέση στη λίστα του Forbes των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη και στην πρώτη στις γυναίκες, χάρη στην αύξηση της τάξεως του 43% στην αξία των μετοχών της εταιρείας. Η Walmart Inc. είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρία λιανικής που εκμεταλλεύεται μια αλυσίδα υπερκαταστημάτων, εκπτωτικών πολυκαταστημάτων και παντοπωλείων. Η πολυεθνική έκανε μια δυναμική είσοδο στις online πωλήσεις και πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα σειρά προϊόντων κουζίνας σε συνεργασία με το online δίκτυο τροφίμων Buzzfeed, Tasty. Η εταιρεία με έδρα το Bentonville στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, σχεδιάζει επίσης-μεταξύ άλλων- να διαθέτει κιτ γευμάτων σε 2.000 καταστήματα εντός του έτους.

Ο ιδρυτής της Walmart, Σαμ Γουόλτον

Η Γουόλτον «έκλεψε» τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας από την κληρονόμο της L´Oreal, Λίλιαν Μπετανκούρ, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2017 στην ηλικία των 94 ετών. Το μοναχοπαίδι της Μπετανκούρ, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάιερς, είναι η επόμενη με περιουσία 42,2 δισ. δολάρια.

Σε αντίθεση με τα αδέλφια της, Ρομπ και Τζιμ, η 68χρονη δεν έχει πάρει ποτέ ενεργό ρόλο στη διαχείριση της Walmart και αντ´ αυτού έχει γίνει η «προστάτης» των τεχνών. Ερωτεύτηκε τις τέχνες  σε νεαρή ηλικία και όταν ήταν 10 ετών, αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης: ένα αντίγραφο ενός πίνακα του Πικάσο για 2 δολάρια. Διαθέτει μια τεράστια ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης, με πρωτότυπα έργα από θρυλικούς καλλιτέχνες όπως Andy Warhol, Norman Rockwell, και Georgia O´Keefe.

Το 2014, γράφτηκε στα μίντια πως ξόδεψε 44,4 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει ένας έργο της αμερικανίδας εικαστικού Georgia O´Keef- το πιο ακριβό έργο τέχνης που πωλήθηκε ποτέ από γυναίκα καλλιτέχνη. «Το να συλλέγω μου προσφέρει τέτοια χαρά και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου», είχε εξηγήσει κάποτε σε συνέντευξή της στον New Yorker.

Η Άλις Γουόλτον, με τα αδέλφια της Τζιμ και Ρομπ, το 2012

Η φιλότεχνη ζάμπλουτη επιχειρηματίας, ίδρυσε το 2011 ένα μουσείο 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το  Crystal Bridges, ώστε να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή των έργων τέχνης της, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα άλογα και η... Κλίντον 

Η 68χρονη κυρία των τεχνών και των χρημάτων, ανοίγει την αγκαλιά της και σε άλλα έμψυχα όντα όπως τα άλογα-όχι οποιαδήποτε άλογα, αλλά τις πιο όμορφες και σπάνιες ράτσες -και πιο ακριβές.  Διέθετε μάλιστα και ένα εντυπωσιακό ράντσο στο Millsap του Τέξας, το Rocking W Ranch στο οποίο όμως αποφάσισε να βάλει πωλητήριο και τελικά να παραδώσει τα κλειδιά σε άλλο ιδιοκτήτη για ένα μη ανακοινώσιμο ποσό. Όπως διέρρευσε, η αρχική τιμή ήταν 19,75 εκατ. δολάρια, αργότερα έπεσε στα 16,5 και η τελική του τιμή απλά αγνοείται. Το άλλο της ράντσο των 1.000 περίπου στρεμμάτων, πάλι στο Τέξας, βρισκόταν μέχρι και πρόσφατα και εκείνο διαθέσιμο προς όποιον το επιθυμεί για 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η είσοδος του μουσείου Crystal Bridges Museum of American Art

Στη διάθεσή της έχει επίσης και μια μεζονέτα στην Park Avenue της Νέας Υόρκης, την οποία αγόρασε για 25 εκατομμύρια δολάρια το 2014, με πάνω από 52 μεγάλα παράθυρα με θέα στο Σέντραλ Παρκ και την πόλη.

Αρκετά με τα κτηματομεσιτικά, σειρά έχει η πολιτική. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι προέρχεται από μια οικογένεια Ρεπουμπλικανών, η Άλις δώρισε 354.000 δολάρια για την πολιτική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Οι δυο γυναίκες είχαν συναντηθεί όταν η Κλίντον ήταν η πρώτη κυρία στο Αρκάνσας - το 1980 ο Μπιλ Κλίντον εκλέχτηκε γερουσιαστής της πολιτείας αυτής.

Γάμοι - αστραπή, η ερωτική πισίνα και τα μοιραία ατυχήματα 

Η ονειροπόλα Αλίκη, από πολύ νέα αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά στον δύσκολο κόσμο της έγγαμης ζωής αλλά και να «ξεμπερδέψει» πολύ γρήγορα με το κεφάλαιο «γάμος». Σε ηλικία 24 ετών, το 1974, νυμφεύτηκε με ένα εξέχων τραπεζίτη από τη Λουιζιάνα αλλά ο κοινός βίος τους διακόπηκε μάλλον απότομα δυο χρόνια και κάτι μήνες αργότερα. Το επόμενο ερωτικό της σκίρτιμα δεν άργησε να έρθει και μάλιστα το βρήκε πολύ κοντά στο σπίτι της- ως την πισίνα. Σύμφωνα με το Forbes, η διαζευγμένη γυναίκα ερωτεύτηκε και αργότερα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον εργολάβο που της έφτιαξε την πισίνα, αλλά ο γάμος διαλύθηκε πριν προλάβει να... γεμίσει με νερό η πισίνα! Από τους γάμους της δεν απέκτησε παιδιά.

Γάμος και αυτοκίνητο, είναι κάτι που δε ταιριάζουν στην πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη. Κι αυτό γιατί έχει εμπλακεί σε ένα σωρό τροχαία ατυχήματα με ένα από αυτά μάλιστα στέρησε τη ζωή σε μια γυναίκα. Πριν από 35 χρόνια, το 1983, στο Ακαπούλκο του Μεξικό, έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου της και έριξε το τζιπ της σε φαράγγι. Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά το ένα της πόδι ενώ ακόμα και έπειτα από δεκάδες επεμβάσεις, περπατά με δυσκολία. Τον Απρίλιο του 1989, στο Fayetteville του Αρκάνσας, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 50χρονη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, ότι η Γουόλντον είχε αναπτύξει ταχύτητα, αλλά δεν της απαγγέλθηκε καμία κατηγορία.

Το 1998 είχε ρίξει το πολυτελές ΙΧ της σε μετρητή αερίου με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών. Το 2011 μάλιστα, συνελήφθη στο Τέξας να οδηγεί έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνευματωδών. Η ζωή δεν είναι πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα ακόμη και αν είσαι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

news.gr