10 υγιεινές τροφές που έχουν περισσότερους υδατάνθρακες από μια φέτα ψωμί

Το συναντάμε συχνά: όσοι μπαίνουν σε διαδικασία απώλειας βάρους συνηθίζουν να αποκλείουν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους, έχοντας την πεποίθηση ότι είναι ο βασικός «ένοχος» για την ύπαρξη περιττού βάρους.

Οι υδατάνθρακες δεν είναι εχθρός: δεν είναι παχυντικές όλες οι μορφές τους. Τα ζυμαρικά, τα γλυκά και το ψωμί περιέχουν αρκετή μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων που σίγουρα δεν είναι σύμμαχοι για την διατήρηση της γραμμής μας.

Όμως, πολλές είναι οι τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες και είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Ενοχοποιώντας τους υδατάνθρακες στο σύνολό τους, αποκλείετε από τη διατροφή της ένα σημαντικό κομμάτι της. Γιατί υδατάνθρακες δεν περιέχονται μόνο στο ψωμί, στα μακαρόνια, στο ρύζι ή σε κάποια γλυκιά ή αλμυρή -τυποποιημένη- λιχουδιά αλλά και σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, όσπρια και δημητριακά.

Τα τελευταία είναι απαραίτητα για έναν δυνατό οργανισμό, αυτόν που προσπαθούμε όλοι να χτίσουμε με τις διατροφικές μας επιλογές.

Υπάρχουν υγιεινές τροφές που σε μικρή ποσότητα περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες ακόμα και από μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης (σσ. περιέχει 12 γραμμάρια υδατάνθρακες).

Αυτές οι τροφές περιέχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας με τις ιδιότητές τους και περιέχουν υδατάνθρακες που χρειαζόμαστε.

1) 1/2 μιας μικρής γλυκοπατάτας= 19 γραμμάρια υδατάνθρακες

2) 1 μήλο= 25 γραμμάρια υδατάνθρακες

3) 1 φλιτζάνι ρεβίθια σε κονσέρβα =23 γραμμάρια υδατάνδρακες

4) 3/4 του φλιτζανιού ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά= 16 γραμμάρια υδατάνδρακες

5) 1 μέτρια μπανάνα=27 γραμμάρια υδατάνδρακες

6) 1 φλιτζάνι μάνγκο=28 γραμμάρια υδατάνθρακες

7) 1 φλιτζάνι ανανάς=22 γραμμάρια υδατάνδρακες

8) 1 φλιτζάνι αρακάς (κονσέρβα)= 16 γραμμάρια υδατάνθρακες

9) 1 ψητή πατάτα=59 γραμμάρια υδατάνθρακες

10) 1 φλιτζάνι καλαμπόκι (κονσέρβα)= 35 γραμμάρια υδατάνθρακες

bovary.gr