Πένες φούρνου με καλοκαιρινά λαχανικά

  • Κυριακή, 12 Αύγουστος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με κολοκυθάκια, λουκάνικο και μπαχαρικά

Συστατικά

230 gr πένες
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια σε φέτες
200 gr λουκάνικο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 1/4 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλ. φρέσκος βασιλικός
230 gr μοτσαρέλα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο σους 150 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζέστανε μία κουταλιά λάδι και σοτάρισε τα κολοκυθάκια για τέσσερα λεπτά.
Αφαίρεσε τα κολοκυθάκια, ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το λουκάνικο με την πιπεριά και το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε και το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
Ρίξε την ντομάτα στο τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 10 λεπτά.
Πρόσθεσε στη σάλτσα αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια και το βασιλικό και ανακάτεψε πολύ καλά.
Πασπάλισε με τη μοτσαρέλα και ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

tlife.gr