7 φαρμακευτικά φυτά που βελτιώνουν την υγεία των οστών σας

  • Κυριακή, 12 Αύγουστος 2018 07:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Η κατανάλωση ορισμένων τσαγιών σε τακτική βάση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία των οστών σας. Μάθετε περισσότερα για το τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε υγιή οστά σε αυτό το άρθρο!

[7 φαρμακευτικά φυτά που βελτιώνουν την υγεία των οστών σας]

0ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θέλετε να βοηθήσετε την υγεία των οστών σας; Το σκελετικό σας σύστημα είναι μια ολοκληρωμένη δομή. Σκοπός του είναι να προσφέρει υποστήριξη και κινητικότητα στο σώμα σας. Σας επιτρέπει να έχετε μια ατελείωτη λίστα ικανοτήτων.

Αυτό, μαζί με τους συνδέσμους σας, τους τένοντες και τον χόνδρο και άλλα πράγματα προκαλούν την παραγωγή κόκκινων και λευκών αιμοσφαιρίων.

Στην πραγματικότητα, λειτουργεί επίσης ως σύστημα αποθήκευσης για μεγάλο αριθμό βασικών θρεπτικών ουσιών. Και, γι’ αυτόν τον λόγο, έχει πολλά να κάνει με την ανοσοποιητική σας υγεία.

Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα αυτό δεν εξαιρείται από την εμφάνιση ασθενειών. Δυστυχώς, πολλοί εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν την κατάστασή του.

Ως αποτέλεσμα, προκαλεί έντονο πόνο και φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Καθώς προχωρούν, αυτά επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σας.

Ωστόσο, οι συνθήκες αυτές μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εφαρμογή υγιεινών συνηθειών και μερικών φυσικών θεραπειών συμβάλλουν στην ενίσχυση των οστών σας.

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας 7 φαρμακευτικά φυτά. Λόγω της διατροφικής υποστήριξής τους, αυτά τα φυτά είναι τέλεια για την προστασία αυτού του συστήματος.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά!

1.Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα δημοφιλές βότανο. Το ασβέστιο που περιέχει είναι καλό για την υγεία των οστών σας.

Αυτό το βασικό μεταλλικό στοιχείο διατηρεί τα οστά σας δυνατά. Αποτρέπει επίσης τη φθορά που σχετίζεται με αλλαγές ηλικίας.

Να το καταναλώνετε ως πρόσθετο στις σαλάτες και τις σούπες σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα τσάι με αυτό.

 

2.Aλφάλφα

Τα φύτρα αλφάλφα είναι πλούσια σε βασικά μεταλλικά στοιχεία. Αφού στο σώμα σας τα απορροφήσει, ενισχύουν την υγεία των οστών σας.

Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του βοηθούν στην αναστολή της αρνητικής επίδρασης των ελεύθερων ριζών. Και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει αποτελέσματα παρόμοια με τα οιστρογόνα. Αυτό είναι σημαντικό για την αποφυγή της απώλειας της οστικής μάζας.

Αυτό το φυτό μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες και φυσικούς χυμούς.
Προαιρετικά, περιέχεται σε μερικά χάπια και συμπληρώματα.

3.Ιτιά

Η ιτιά είναι ένα φυτό που είναι πλούσιο σε σαλικυλικό οξύ. Αυτή είναι μια ένωση που έχει αναλγητική δράση που βοηθά στον έλεγχο του πόνου των οστών.

Η αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική της δύναμη εξισορροπεί την υγεία των οστών σας. Μειώνει την εμφάνιση προβλημάτων κινητικότητας.

4.Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι δημοφιλής για τη διουρητική της δράση. Αλλά, πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι περιέχει θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία των οστών σας.

Αυτό το φυτό προσφέρει στον οργανισμό σας μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Και τα δύο είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματός σας. Και, βοηθούν στη διατήρηση μιας καλής παραγωγής κόκκινων και λευκών αιμοσφαιρίων.

Καταναλώστε αυτό το φυτό σε τσάι τρεις φορές την ημέρα.

5.Τσουκνίδα

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει η τσουκνίδα είναι η ικανότητά της να προστατεύει τα οστά σας από την επιδείνωση που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και το περιβάλλον.

Αυτό το φυτό περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου και μαγνησίου. Αυτά τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για να διατηρούν τα οστά σας δυνατά.

Για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του, πρέπει να πίνετε δύο μικρά φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα.

6.Εκουιζέτο

Το εκουιζέτο είναι ένα φυτό το οποίο είναι γεμάτο διατροφικά οφέλη. Αφού απορροφηθεί από το σώμα σας, ωφελεί την υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

Παρέχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να διευκολύνει την παροχή ανακούφισης στον πόνο, τη φλεγμονή και άλλα συμπτώματα από τα οποία συνήθως υποφέρει το σύστημα.

Οι βιταμίνες του υποστηρίζουν τις διαδικασίες σύνθεσης του κολλαγόνουκαι εμποδίζουν τη φθορά που κάνει τα οστά σας να τρίβονται μεταξύ τους.

Πίνετε δύο ή τρία φλιτζάνια τσάι από το εκουιζέτο, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

7.Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στην αγορά της εναλλακτικής φυσικής ιατρικής.

Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από την αναλγητική και ηρεμιστική του δύναμη. Είναι ιδανικό για την ανακούφιση των συνηθισμένων ειδών του πόνου.

Αυτό που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι είναι επίσης καλό για την υγεία των οστών σας. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αντιφλεγμονώδη ικανότητά του, αλλά και στα βασικά μεταλλικά στοιχεία που σας προσφέρει.

Η κατανάλωσή του μειώνει το πρήξιμο που επηρεάζει την κινητικότητά σας. Και, ενυδατώνει τους χόνδρους και τους συνδέσμους που βρίσκονται γύρω από τα οστά σας.

Απολαύστε καθημερινά το τσάι από αυτό το φυτό έως και τρεις φορές την ημέρα.
Χρησιμοποιήστε το εξωτερικά για λουτρά ή κομπρέσες όταν έχετε πόνο και φλεγμονή.

meygeia.gr