Ένα παιδί που η εξυπνάδα του ξεπερνά όλα τα όρια -Είναι μόλις 3 ετών και ξεπερνά το IQ του Αινστάιν

Η Ophelia Morgan-Dew είναι πλέον το εξυπνότερο παιδί στην Μεγάλη Βρετανία. Και είναι μόλις τριών ετών. Το συναρπαστικό όμως δεν είναι αυτό. Η Ophelia έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 171, δηλαδή υψηλότερο από αυτόν του Αινστάιν (160).

Μέχρι στιγμής τη σκυτάλη με τα εξυπνότερα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο την είχαν η 11χρονη Arnav Sharma και ο 12χρονος Rahul Doshi, όμως πλέον κοιτούν την πλάτη της μικρής, καθώς το IQ τους έφτανε μέχρι το 162.

Η Ophelia, σύμφωνα με τη μητέρα της Νatalie, ξεκίνησε να μιλά όταν ήταν ακόμη οχτώ μηνών, προφέροντας κάποιες λέξεις. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να θυμάται διάφορα γεγονότα από τη ζωή της, πράγμα που κανένα παιδί στην ηλικία των τριών ετών δεν το κάνει. Εκεί που κατάλαβαν όμως ότι η μικρή είναι πολύ εξυπνότερη από τους συνομήλικούς της ήταν στο νηπιαγωγείο.

«Είναι σαν να συζητάς με ένα δωδεκάχρονο παιδί», εξομολογείται η μητέρα της. «Λύνει ασκήσεις που δίνονται σε ηλικίες άνω των πέντε ετών», ενώ ισχυρίζεται πως οι καθημερινές της δραστηριότητες δε διαφέρουν από εκείνες ενός οποιουδήποτε άλλου παιδιού. «Της αρέσουν τα Lego και το ποδόσφαιρο», λέει η μητέρα.

Παρά την ιδιαίτερη ευφυΐα της, οι γονείς της δεν θέλουν να άσκούν υπερβολική πίεση στο παιδί.

Η Ophelia  βρίσκεται στο 0,03% του πληθυσμού από την άποψη της εγκεφαλικής δύναμης.

*To κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στη γερμανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

huffingtonpost.gr