Η Γιαπωνέζα πριγκίπισσα δεν θα παντρευτεί λόγω οικονομικού σκανδάλου

Η Ιαπωνία μπορεί να χάσει μια πριγκίπισσα, αλλά η αυτοκρατορική οικογένεια σίγουρα δεν κάνει τη διαδικασία εύκολη: O επικείμενος γάμος μεταξύ της πριγκίπισσας Μακό και του αγαπημένου της που δεν ανήκει στον βασιλικό κύκλο αντιμετωπίζει ένα ακόμα εμπόδιο.

Η οικογένεια της πριγκίπισσας ανησυχεί για το ζήτημα των χρημάτων που στροβιλίζεται γύρω από την οικογένεια του δυνητικού μελλοντικού συζύγου της Kei Komuro. Φαίνεται ότι η μητέρα του Komuro χρησιμοποίησε χρήματα από έναν πρώην ρομαντικό σύντροφο για να πληρώσει για τα εκπαιδευτικά έξοδα του γιου της. Τώρα υπάρχει προφανώς ένα χάσμα μεταξύ των δύο πρώην εραστών για την αποπληρωμή και οι γονείς της Μακό, ο πρίγκιπας Akishino και η πριγκίπισσα Kiko, θέλουν να διασαφηνιστεί δημοσίως πριν από οποιαδήποτε γιορτή για το γάμο, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σημάδι του προβλήματος για τον επερχόμενο γάμο. Το ζευγάρι αρχικά ανακοίνωσε σχέδια να παντρευτεί τον Νοέμβριο του 2017, αλλά απότομα ανέβαλε το γάμο μέχρι το 2020 και εξήγησε ότι σπεύδουν να τελειώσουν κάποια πράγματα. Και όταν το Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο «αρραβωνιαστικός» της πριγκίπισσας θα πήγαινε στη σχολή νομικών εκεί, η ιαπωνική βασιλική οικογένεια επέβαλλε να αφαιρεθεί ο όρος «αρραβωνιαστικός» καθώς η τελετή δέσμευσης του ζευγαριού δεν έλαβε χώρα, προτρέποντας το σχολείο να εκδώσει μια νέα έκδοση χωρίς αυτό.

Ακόμα, η πριγκίπισσα Μακό για να κάνει αυτόν το γάμο, θα πρέπει να παραιτηθεί από το βασιλικό της καθεστώς, αν και το ζευγάρι θα πάρει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια από την κυβέρνηση για να βοηθηθεί με αυτή τη μετάβαση.

news.gr