Γιατί τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτιο με τον αριθμό 420

  • Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 15:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Γνωρίζετε ότι αρκετά ξενοδοχεία αποφεύγουν να διαθέτουν δωμάτιο με τον αριθμό 420; Μάθετε λοιπόν πως κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα (όπως η Telegraph σε παλαιότερο άρθρο της), ο αριθμός 420 (ή η ώρα 4:20 ή η ημερομηνία 4/20) είναι ένας αριθμός που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κάνναβη. Ως εκ τούτου, η 20η Απριλίου ή 4/20 όπως γράφουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα μαριχουάνας.

Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός αυτός, εξηγεί η εφημερίδα, αποτελεί πόλο έλξης για τους καπνιστές μαριχουάνας. Το κίνητρο για τη δημιουργία του δωματίου με την ονομασία «419 + 1» θα μπορούσε να είναι διττό: πρώτον, να αποθαρρύνουν όσους θέλουν να κάνουν χρήση ναρκωτικών στο δωμάτιο 420, και δεύτερον να αποθαρρύνουν εκείνους που θα ήθελαν να κλέψουν την ταμπέλα ως αναμνηστικό.

Σημειώνεται ότι ακόμη ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, αποφάσισε να γράψει πάνω στην πόρτα τον αριθμό «420» γιατί είχαν κλέψει αρκετές φορές την ταμπέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό.

news.gr

Αφηστε καποιο σχολιο