Νικήστε τη ζέστη του καλοκαιριού μαγειρεύοντας χωρίς φούρνο με αυτούς τους τρόπους

  • Πέμπτη, 9 Αύγουστος 2018 16:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Οι ζέστες είναι εδώ και υπάρχουν κι άλλα κύματα καύσωνα στον ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα είναι σχεδόν αδύνατο να μαγειρέψετε στο φούρνο χωρίς να πάρει… φωτιά η κουζίνα σας. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μαγειρέψετε, χωρίς να ανάψετε τον φούρνο σας.

Χρησιμοποιήστε ψησταριά Σε κάποιους από εσάς μπορεί να μοιάζει προφανές, σε κάποιους άλλους όχι. Στην ψησταριά μπορείτε να ψήσετε σχεδόν τα πάντα, από κρέας μέχρι λαχανικά. Το καλύτερο; Όλη η ζέστη μένει… εκτός σπιτιού. Αν αναρωτιέστε τι θα κάνετε εσείς που δεν έχετε κήπους και μεγάλες βεράντες, θα σας πούμε ότι αυτό δεν είναι εμπόδιο.

Εναλλακτικές συσκευές για μαγείρεμα Αν ο φούρνος και η ψησταριά είναι και τα δύο εκτός πλάνου, τότε μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτικές συσκευές για μαγείρεμα. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο φούρνος μικροκυμάτων, ο ατμομάγειρας, τα ρομποτάκια ή ακόμα και η… τοστιέρα σας! Και μπορεί να νομίζετε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σας περιορίζει στα έτοιμα, κατεψυγμένα φαγητά, αλλά κάνετε λάθος. Υπάρχουν πολλές συνταγές που προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για εκτέλεση στον φούρνο μικροκυμάτων. Μια γρήγορη αναζήτηση στο internet θα σας πείσει. Το ίδιο ισχύει και για τους ατμομάγειρες και τα ρομποτάκια. Είναι ιδανικά για να ψήσετε λαχανικά, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε και πολλά άλλα φαγητά.

Γεύματα και επιδόρπια που δεν χρειάζονται μαγείρεμα Αν πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε και από την παραμικρή υποψία ζέστης ή απλώς δεν έχετε τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε να επιδοθείτε στο να φτιάχνετε γεύματα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Ναι, οι σαλάτες είναι ένα από αυτά τα γεύματα, αλλά δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτές. Υπάρχουν πραγματικά πολλές συνταγές online που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη θέληση για να βγείτε από την «ζώνη άνεσης» του μαγειρέματος που μέχρι σήμερα εφαρμόζετε.

Μερικά παραδείγματα: κρύες σούπες, ζυμαρικά και επιδόρπια. Επίσης, οι σαλάτες σας δεν χρειάζεται να αποτελούνται μόνο από φυλλώδη λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε φασόλια, κινόα, σολομό και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τα ζυμαρικά, θα σας πούμε ένα κόλπο: βράστε νερό στον βραστήρα, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά. Σκεπάστε τα και αφήστε τα 10-15 λεπτά και τα ζυμαρικά σας θα είναι έτοιμα. Τέλος, ευτυχώς υπάρχουν πολλές συνταγές για επιδόρπια που δεν χρειάζονται καθόλου ψήσιμο.

Πείτε, λοιπόν, αντίο στον φούρνο σας αυτό το καλοκαίρι γιατί έχετε πολλές εναλλακτικές επιλογές. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανόν να ανακαλύψετε πολλές καινούργιες συνταγές που θα αγαπήσετε και θα τις φτιάχνετε ακόμα και τον χειμώνα!

spirossoulis.com