Νέο βραβείο Όσκαρ και πιο γρήγορη τελετή αποφάσισε η Ακαδημία

  • Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 20:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Δύο σημαντικές αλλαγές στην απονομή των βραβείων Όσκαρ αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, που αναμένεται να πυροδοτήσουν πολλές συζητήσεις.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση της διάρκειας της απονομής στις τρεις ώρες, από τις περίπου πέντε που κρατούσαν μέχρι σήμερα οι βραδιές των Όσκαρ, προκειμένου να γίνει η απονομή πιο «προσιτή» για τους θεατές. Όπως έγινε γνωστό, από τις 24 κατηγορίες βραβείων, κάποια θα απονέμονται ζωντανά στη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων, και το κοινό θα βλέπει τα σχετικά αποσπάσματα αργότερα. Το ποιες κατηγορίες αφορά αυτή η αλλαγή μένει να οριστικοποιηθεί.

Η δεύτερη αλλαγή που ανακοινώθηκε είναι η εισαγωγή μίας νέας κατηγορίας βραβείου για «εξαιρετικό επίτευγμα σε δημοφιλή ταινία». Η Ακαδημία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο βραβείο, όμως εκτιμάται ότι αυτό θα αφορά στα δημοφιλή blockbusters που τα πηγαίνουν εξαιρετικά στις εισπράξεις, αλλά σπάνια αποσπούν βραβεία Όσκαρ. Μάλιστα, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το βραβείο αυτό πιθανόν να πάρει το προσωνύμιο «Όσκαρ Ποπκόρν».

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι τα Όσκαρ του 2020 θα απονεμηθούν δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, στις 9 Φεβρουαρίου του 2020, ενώ τα επόμενα Όσκαρ θα απονεμηθούν κανονικά, στις 24 Φεβρουαρίου του 2019.

newsbeast