Ο Χορός της Ζωής στη λίμνη του Διγενή - Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση στη Γέργερη

  • Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 09:26
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Μια ξεχωριστή  εκδήλωση «Ο Χορός της Ζωής» θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη λίμνη του Διγενή στη Γέργερη την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 στις 6 το απόγευμα.

Πρόκειται για μια δράση που έχει ως μότο τη φράση  «ένας χορός είναι η ζωή κι αν κάνεις λάθος βήμα...απλά συνεχίζεις» κι απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, απο το πιο μικρό παιδί μέχρι τον παππού και τη γιαγιά κι έχει ως σκοπό να παρακινήσει τους πάντες να έρθουν, να πιαστούν από το χέρι κι όλοι μαζί, να χορέψουν ένα κρητικό χορό γύρω από τη λίμνη, υπό τον ήχο της λύρας του Κωστή Ψαρουλάκη και του συγκροτήματός του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα ως κέρασμα για τους επισκέπτες.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις «Δράσεις Πολιτισμού».

«Δράσεις Πολιτισμού»

Οι  «Δράσεις Πολιτισμού» έχουν  ιδρύτρια τη Στέλλα Αναστασάκη, η οποία έχει ως όραμα την προώθηση των εθίμων της Γέργερης και της παράδοσης του τόπου μας, μέσα από δρώμενα που έχουν σκοπό να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους,έξω στη φύση, μακριά από την αποξένωση της σημερινής εποχής. Στόχος είναι η  επαφή και η γνωριμία των ανθρώπων με τους χορούς, τις γεύσεις, τα ήθη και τα έθιμα,αλλά και τα βουνά, τα μονοπάτια,την άγρια χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, με σεβασμό στην παράδοση και αγάπη στη φύση και το περιβάλλον

Αφηστε καποιο σχολιο