Συνταγή για ομελέτα με λαχανικά

  • Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μπορείτε να εκτελέσετε την ακόλουθη συνταγή χρησιμοποιώντας τα δικά σας αγαπημένα λαχανικά, για να απολαύσετε έτσι τη μοναδική γεύση των αβγών. Για την ακρίβεια, οι συνδυασμοί είναι άπειροι ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη φαντασία σας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι η βασική και εύκολη μαγειρική πρόταση.

Υλικά

4 με 5 αβγά (300 γρ.)
1 μικρό κρεμμύδι (60 γρ.)
1 μικρό καρότο (60 γρ.)
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (10 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (5 γρ.)
1 μικρή κόκκινη πιπεριά (5 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (60 ml)
τυρί κομμένο σε κύβους
2 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν γαλοπούλας (25 γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά, κόψτε το καρότο σε κυβάκια και βάλτε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σωτάρετε σε ένα κατσαρολάκι την πιπεριά με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο στήθος κοτόπουλου στην ομελέτα.
Έπειτα, σβήνετε το μάτι. Τα λαχανικά σας πρέπει να είναι χρυσαφί στο χρώμα και το καρότο μαλακό. Στραγγίξτε το ζουμί και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια κούπα ή σε ένα μπολ, προσθέστε τα αβγά, το κομμένο τυρί σε κύβους και τις δύο φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, που έχετε κόψει σε λεπτές λωρίδες.
Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε. Κάντε το ίδιο και στην άλλη κούπα ή στο άλλο μπολ.
Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, βάλτε τα μισά στο ένα μπολ και τα υπόλοιπα στο άλλο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις το λάδι κάψει, αδειάστε μέσα το περιεχόμενο του ενός μπολ.
Όταν η ομελέτα μπορεί εύκολα να ξεκολλήσει με τη σπάτουλα, διπλώστε την στη μέση σαν μισοφέγγαρο.
Τέλος, περιμένετε πέντε λεπτά και έπειτα, γυρίστε την από την ανάποδη. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη και είστε έτοιμοι! Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με το περιεχόμενο του άλλου μπολ και θα έχετε μια γευστική και χορταστική ομελέτα για όλη την οικογένεια.

meygeia.gr