Αρωματική κομπόστα σύκου με μους γιαουρτιού και μαστίχα

  • Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 19:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα ελαφρύ επιδόρπιο είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κλείσει ένα γεύμα. Το τρίο σύκο-γιαούρτι-μαστίχα είναι σίγουρα από τους πιο ωραίους συνδυασμούς που μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι.

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:40′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από την Γεωργία Κοφινά

Υλικά
1 κιλό σύκα φρέσκα, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
350γρ. ζάχαρη
2½ φλιτζάνια νερό
χυμό από ½ λεμόνι
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για τη μους γιαουρτιού
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3/4 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
100ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη μους: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά, τη μαστίχα και κατόπιν το γιαούρτι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Τοποθετείτε τη μους στο ψυγείο.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βράζετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα σύκα. Τα σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά μόνο και τα βγάζετε σε μπολ.

Συνεχίζετε να βράζετε το σιρόπι μέχρι να μείνει το μισό και περιχύνετε τα σύκα με αυτό. Αφήνετε να κρυώσουν. Σερβίρετε τη μους γιαουρτιού σε μπολάκια, προσθέτετε ένα δυο σύκα και την περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι τους.

olivemagazine.gr