Γυναίκα 106 χρονών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της

  • Τρίτη, 7 Αύγουστος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Η Louise Jean Signore είχε γενέθλια πριν από λίγες ημέρες και κανείς δεν της ευχήθηκε να τα εκατοστήσει: απλά γιατί αυτή η ευχή έχει προ πολλού πραγματοποιηθεί.

Έκλεισε τα 106 της χρόνια με ένα μεγάλο πάρτυ. Πάνω από 100 άνθρωποι βρέθηκαν κοντά της για να το γιορτάσουν μαζί της.

Η Louise Jean Signore γεννήθηκε στο Mανχάταν το 1912 και από το 1926 μέχρι σήμερα ζει στο Bronx της Νέας Υόρκης.

Αν υπάρχει μια φράση που θα μπορούσε να συμπυκνώσει την φιλοσοφία της ζωής της αυτή είναι το «Συνέχισε να προχωράς». Δούλεψε πολύ στη ζωή της. Χόρεψε άλλο τόσο -και παραπάνω. Ανεξάρτητη, θαρραλέα, προστατευτική με τον εαυτό της. Δεν μένει μόνη της. Έχει παρέες και είναι συνεχώς εν δράσει. Θα ήθελε οι άνθρωποι να χόρευαν σήμερα όπως στα 40s. Oταν ακούει μουσική, είναι αδύνατο να μένει καρφωμένη στην καρέκλα της. Eχει τον ρυθμό μέσα της και είναι αυτός που κάνει την ζωή να φαίνεται στα μάτια της μια νίκη.

Πριν από τρία χρόνια, έπεσε θύμα ληστείας στο διαμέρισμά της. Η ίδια δηλώνει ότι δεν ταράχτηκε από την επίθεση και έχει ήδη συγχωρέσει τον δράστη.

Ο χρόνος περνά γρήγορα κι εκείνη πια το έχει μάθει καλά. Ζει έντονα την κάθε της μέρα. Αθλείται από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Από τα 9 της χρόνια κολυμπά και περπατά σε κάθε ευκαιρία.

«Οι καλές συνήθειες ξεκινούν όταν είσαι νέα» δηλώνει η ίδια. Μπορεί με τα χρόνια να εμφανίζεται αρθρίτιδα, απώλεια ακοής και απώλεια όρασης, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην όρεξη για άσκηση.

Η διατροφή της περιείχε πάντα σαλάτα, φρούτα και λαχανικά και στο τραπέζι υπήρχε πάντα κρασί. Αποφεύγει τα φάρμακα (παίρνει μόνο χάπι για την πίεση) και ξυπνά πάντα νωρίς. Σαν να πηγαίνει στη δουλειά.

Η Louise Jean Signore έχει ένα ακόμα «μυστικό»: όπως δηλώνει η ίδια ίσως αυτό να της έδωσε επιπλέον χρόνια ζωής. Τον μεγάλο έρωτα της ζωής της τον έχασε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε παιδιά. Δεν το μετανιώνει.

Χαμογελά και χαίρεται κάθε στιγμή με τους φίλους της

bovary.gr