Σοκολάτα: Ποιο είδος και σε ποια ποσότητα επιτρέπεται στη δίαιτα

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την καρδιακή λειτουργία και τη γενική υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Μπορεί όμως να την κατανλώνει κάποιος που ακολουθεί ένα διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους;

Οι ειδικοί απαντούν καταφατικά, αρκεί να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Οι κόκκοι του κακαόδεντρου έχουν φλαβονοειδή τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν την υγεία, ενώ το κακάο χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 12 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού.

Μπορεί λοιπόν κανείς να φτιάξει ρόφημα σοκολάτας με λίγες θερμίδες αν χρησιμοποιήσει ως βάση γάλα χωρίς λιπαρά στο οποίο θα προσθέσει άγλυκο κακάο ή να προσθέσει άγλυκο κακάο σε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για να φτιάξει ένα επιδόρπιο με πολύ λίγες θερμίδες.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε, προκειμένου να ελέγχετε τα πρόσθετα σάκχαρα που περιέχουν.

Στη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους, επιλέγετε προϊόντα σοκολάτας που έχουν τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε άγλυκο κακάο.

Να θυμάστε ότι επειδή η σοκολάτα έχει και φυσικά λιπαρά, ένα κομμάτι 28 γραμμαρίων δίνει περίπου 150 θερμίδες.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να υπερβαίνετε αυτή την ποσότητα αν δεν θέλετε να σαμποτάρετε την προσπάθεια απώλειας βάρους.

onmed.gr

Αφηστε καποιο σχολιο