Μικροί και μεγάλοι στον 10ο Αρκάδειο ιστορικό και φυσιολατρικό αγώνα δρόμου (φωτογραφίες)

  • Δευτέρα, 6 Αύγουστος 2018 19:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Μικροί και μεγάλοι με “σημαία” το “ευ αγωνίζεστε” και την αγάπη τους στην φύση έτρεξαν στον «10ο Αρκάδειο Ιστορικό και Φυσιολατρικό Αγώνα Δρόμου & Πεζοπορία»

Η όμορφη φύση, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός “μαγνήτισαν” μικρούς και μεγάλους και έτρεξαν στον «10ο Αρκάδειο Ιστορικό και Φυσιολατρικό Αγώνα Δρόμου & Πεζοπορίας», που οργάνωσαν με επιτυχία οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ίνι – Μοναστηράκι, Αφρατίου και Παναγιάς Πεδιάδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.


Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την μαζική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής τόσο στο αγωνιστικό σκέλος, όσο και στη φιλοξενία με τα ποικίλα κεράσματα που ετοίμασαν οι νοικοκυρές των πολιτιστικών συλλόγων. Συμμέτοχες αθλητών στα 10 χιλιόμετρα υπήρξαν από διάφορες περιοχές του νησιού αλλά και εκτός, όπως ο Πρώτος νικητής του αγώνα Σταμάτης Ζδραλης που ήρθε από την Αθήνα και όπως δήλωσε έρχεται για 4η χρονιά. Είπε ότι του αρέσει η φύση, ο πολιτισμός της περιοχής, η ζεστασιά των ανθρώπων και τα φιλόξενα αισθήματα τους, ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένο τον θεσμό του αγώνα δρόμου, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να έρχεται να συμμετέχει στον αγώνα κάθε χρόνο. 


Σύμφωνα με τους οργανωτές Πολιτιστικούς συλλόγους η συμμετοχή των παιδιών στις τοπικές διαδρομές έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της περιοχής, ενώ η κλασική διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με αφετηρία την Αρκαδία – Προφήτης Ηλίας και τερματισμό την Αρκαδία – Ίνι συγκέντρωσε πολλούς δρομείς και πεζοπόρους όλων των ηλικιών.


«Η εκδήλωση πραγματοποιείται για να ενδυναμώσει την ενότητα και την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων, για να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς της «Αρκαδίας» δήλωσαν οι τρεις Πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Τίτος Κοκολάκης Ινίου-Μοναστηρακίου, Γιώργος Κριτσωτάκης, Παναγίας, Στεφάνια Αποστολάκη-Αφρατίου, οι οποίοι ευχαριστούν την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την συνδιοργάνωση. Επίσης ευχαριστούν τους Δήμους Μινώα και Βιάννου για την στήριξη, όπως και όλους που βοήθησαν, συμμετείχαν και έτρεξαν στον αγώνα.